Könyvbemutató

2023.10.26. 07:00

Miért dúl háború Ukrajnában? – Zolcer János Somoskőújfaluban mutatja be könyvét

Író-olvasó találkozón ismerhetik meg az érdeklődők Zolcer János Háború – Miért dúl háború Ukrajnában? című könyvét Somoskőújfaluban, október 28-án, szombaton 17 órától.

Veres Edina

A község Facebook-oldalának tájékoztatása szerint a könyvbemutatónak a helyi Petőfi Sándor Művelődési Ház klubterme ad majd otthont. A bejegyzésből kiderült továbbá, hogy a kötet Ipolybalogon született, a jelenleg Budapesten élő írója a kassai ipariskolában érettségizett, majd újságíróként dolgozott Pozsonyban.

„1986-ban disszidált Nyugat-Németországba, Münchenbe, ahol megalakította a Zolcer Tv produkciós céget és 22 országban nyitott saját tudósító irodákat. A cég 200 munkatársa által készített filmek eljutottak a világ 60 országába. Zolcer az 1999/2000 ezredfordulóra elkészítette a német ZDF televíziónak a XX. századot bemutató 100 részes filmsorozatot” – olvasható a posztban, amely arra is kitért, hogy a szerzőt 22 évig baráti viszony fűzte a Szovjetunió elnökéhez, Mihail Gorbacsovhoz, illetve jó kapcsolatot ápolt további politikusokkal is. 

A tájékoztatás alapján ez utóbbi nevek között szerepel például George Bush, Fidel Castro, Helmut Kohl, II. János Pál pápa, Lech Walesa, Simon Peresz, Jasszer Arafat, vagy épp Nelson Mandela is, akikről Zolcer János filmet készített, majd e produkciók alapján születtek meg a könyvei.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában