Terepgyakorlat

2023.10.10. 13:59

Madárgyűrűzésen vettek részt a pásztói középiskolások

Az Európai Madármegfigyelő Napok alkalmából és az Állatvédelmi Témahét keretében kihelyezett biológia órákat tartottak a Mikszáth Kálmán Gimnázium diákjainak – közölte az intézmény Facebook oldalán.

Nagy Orsolya

Molnár Márton egy kékcinegét mutat a pásztói diákoknak

Forrás: Nool.hu

Fotó: Facebook

Mint fogalmaztak, a 10.f osztály Kisterenye-Bányatelepre utaztak vonattal Atinsi Aurélien és Várkonyi Bernadett szaktanárok kíséretében. A terepgyakorlatot Molnár Márton természetvédelmi őr, a MME Nógrád Megyei Csoportjának titkára vezette.

Az intézmény arra is kitért, hogy a gyakorlat során egyebek mellett többet is megtudhattak az első gyűrűző, Mortensen dán tanár történetéről, de a jelenleg használatos módszerekről, a gyűrűtípusokról, és az adatok feljegyzése során szükséges paraméterekről is. Ilyen például az izomtömeg, testzsír, szárnyhossz, kor, illetve a nem meghatározása a különböző fajoknál. Az előzetesen befogott fajokon ezeket be is mutatták a diákoknak. Ezt követően felkeresték a hálót, ahol a szakemberek kiszabadították a madarakat. Hozzátették: a gyakorlat során több madárfaj lábára is gyűrű került.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában