Sportnap

2023.10.19. 15:38

Fiatalos lendülettel szórakoztak a nyugdíjasok a bátonyterenyei sportnapon

Változatos, olykor vicces ügyességi feladatokban mérhették össze ügyességüket, szellemi frissességüket pedig kvízkérdésekben bizonyíthatták megyénk nyugdíjas klubjai a bátonyterenyei Ady Endre Művelődési Központban, ahol a napokban immár 11. alkalommal rendezték meg a szépkorúak sportnapját.

Gulyás Edina

Fiatalos lendülettel vetették bele magukat a feladatokba

Forrás: Beküldött

A Bátonyterenyei Közművelődési Nonprofit Kft. a Kisterenyei Kastélykerti Nyugdíjas Klubbal karöltve, a helyi Egészségfejlesztési Iroda támogatásával szervezte meg a jó hangulatú programot, ami kiváló kikapcsolódást nyújtott, emellett közösséget is kovácsolt. A napokban megtartott rendezvényen szűkebb hazánkból 18 klub képviseltette magát, közülük 17-en mérték össze ügyességüket. Nagy volt az érdeklődés az immár hagyományos program iránt, az ötfős csapatoknak szurkolótábora is volt. Nem csak Bátonyterenye térségéből, hanem a megye távolabbi pontjairól is voltak résztvevők, érkeztek Palotásról, Balassagyarmatról, Mátranovákról, Salgótarjánból és Hugyagról is. 

Szórakoztató feladatokból nem volt hiány
Fotó: Kis Krisztian / Forrás: Beküldött

– Idén tizenegyedik alkalommal szerveztük meg ezt a jó hangulatú, remek kikapcsolódást nyújtó napot – tájékoztatott Maruzs-Molnár Ágnes, a nonprofit kft. ügyvezetője. 

Mint mondta, az indulóknak 14 állomásból álló pályát kell teljesíteniük. Voltak olyan feladatok, amelyek hagyományosan évente visszatérnek. Az agykarbantartó kvízt és a dartsot például mindig beveszik a megoldandó tevékenységek közé. Emellett vidám és vicces ügyességi feladatok, bűnmegelőzési totó is szerepelt a programban. A Salgótarjáni és a Bátonyterenyei Rendőrkapitányság is közreműködött a verseny lebonyolításában, három állomást is kialakítottak. 

Nem a versengésről szól a program

– Úgy gondolom, hogy ez a rendezvény elsősorban nem a versengésről szól. Mindenki nyertes, aki részt vesz a Szépkorúak Sportnapján, hiszen az a lényeg, hogy együtt vagyunk, jól érezzük magunkat egymás társaságában – fogalmazott korábban Tóthné Répás Éva, a Kisterenyei Kastélykerti Nyugdíjas Klub vezetője. – Ez nagyszerű lehetőség számunkra az ismerkedésre, a közösségépítésre is. Szoros barátságok is kötődtek az évek során. 

Az idei sportnapot a házigazdák, a kisterenyei nyugdíjasok egyik csapata nyerte. A salgótarjáni Életmód Nyugdíjas Klub tagjai állhattak fel a képzeletbeli dobogó második fokára. A nógrádmegyeri Együtt Egymásért Nyugdíjas Egyesület pedig harmadik helyen végzett. A csapatokat a verseny során Szendrődi György, a Nyugdíjasok Nógrád Megyei Szövetségének elnöke is biztatta, aki a serlegeket is átadta. Az érmeket pedig Bognárné Csábi Erzsébettől, az „Életet az éveknek” nyugdíjas szervezet Nógrád vármegyei elnökétől vehették át a résztvevők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában