Szemétszedés

2023.10.13. 06:50

Felveszik a szemétszedő kesztyűt Zabaron, túrán tisztítják a környezetet

Közösségi akció fenntarthatóbb környezetünkért címmel hirdet szemétszedő túrát vasárnap a borsodnádasdi Vajdavári vándorok természetjáró szakosztály a Zabarért Egyesület társszervezésében.

Veres Edina

Megtisztítják a település környéként október 15-én a helyi emberek

Forrás: NMH Illusztráció

Fotó: Matey István

Vasárnap ismét felveszik a kesztyűt Zabaron a szemetelés ellen, méghozzá egy közösségi akció keretében. Az esemény Facebook oldalán olvasható tájékoztatás szerint az érdeklődők a hét utolsó napján, azaz október 15-én, 13 órakor találkoznak majd a zabari polgármesteri hivatalnál, ahol ingyenes parkolási lehetőség kínálkozik az autóval érkezők számára.

A Kárpátok Alapítvány Civil Térkép programjának támogatásával megvalósuló kezdeményezés résztvevői a település környékén tesznek egy rövid túrát, amelynek útvonalát megtisztítják a szeméttől. A bejegyzésből az is kiderült, hogy a megjelentek a találkozási pontnál egyeztetnek a csapatösszetétel, illetve a rendelkezésre álló idő függvényében a program részleteivel kapcsolatban. A szervezők az akcióhoz szükséges szemeteszsákot és kesztyűt biztosítják. A tervek szerint a megmozduláshoz csatlakozók 15-16 óra között érnek vissza a faluba, ahol közös szalonnasütés és beszélgetés mellett pihehetik ki a túra fáradalmait. A program végül várhatóan úgy 17-18 óra között zárul.

A tisztább környezetért szervezett akcióhoz bárki csatlakozhat

A posztban arra is felhívták az érdeklődők figyelmét, hogy a helyszínre való eljutást érdemes autókkal megoldani, esetleg telekocsikat összeszervezni, mivel vasárnap Zabar nehezen megközelíthető tömegközlekedéssel.

A fenntarthatóbb és tisztább környezetért rendezett közösségi akcióhoz bárki csatlakozhat, aki magáénak érzi az esemény célját. A közösségi oldalon megjelent tájékoztatásban továbbá azt is kiemelték, hogy a szemétszedéssel egybekötött túrán terepre alkalmas öltözetben és cipőben ajánlott részt venni. A szervezők végül azt javasolták a Közösségi akció fenntarthatóbb környezetünkért című esemény iránt érdeklődőknek, hogy a víz és az esőkabát mellett a lelkesedésüket, a jó kedvüket, és a csatlakozni vágyó barátokat és ismerősöket se hagyják otthon.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában