Megemlékezés

2023.10.23. 14:32

Fejet hajtottak Salgótarjánban az 1956-os forradalom és szabadságarc évfordulója alkalmából (fotók)

Lerótták tiszteletüket a megemlékezők hétfőn reggel az 1956. évi forradalom és szabadságharc hősei előtt Salgótarjánban.

Veres Edina

Lerótták tiszteletüket a megemlékezők

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

A Vármegyeháza előtt összegyűltekhez elsőként Fekete Zsolt, Salgótarján polgármestere szólt, majd Skuczi Nándor, a Nógrád Vármegyei Önkormányzat Közgyűlésének elnöke fejtette ki a nemzeti ünnephez kötődő gondolatait. Ezután Bodó Mónika, a Magyar Politikai Foglyok Országos Szövetsége (POFOSZ) Nógrád Vármegyei Szervezetének elnöke emlékezett meg az 1956-os forradalom történéseiről, illetve azokról a Nógrád vármegyei hősökről, akik életüket adták a szabadságért. 

Utolsó megszólalóként Schirilla György sportoló állt a mikrofonhoz, és számolt be a megjelenteknek arról, hogy milyen élményekkel gazdagodott idén a Dunakesziből Salgótarjánig vezető út megtétele során. A beszédeket követően a résztvevők Vojtkó Anna énekesnő és Petrilla Szabolcs gitárművész ünnepi műsorát tekintették meg, majd a megjelent intézmények, egyesületek, politikai pártok és civil szervezetek képviselői elhelyezték a koszorúikat a vármegyeháza mellett található emléktáblánál. 

Mindeközben a belvárosban elindult a hagyományosan, immár 31. alkalommal meghirdetett emlékfutás is, amelynek több mint 20 mezőnye biztosította, hogy minden korosztály rajtvonalhoz állhasson.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában