Égetés

2023.10.02. 11:42

Csak bizonyos napokon égethetnek kerti hulladékot Somoskőújfaluban

Még idén áprilisban tartott ülésén alkotott rendeletet az avar- és a kerti növényi hulladék nyílt téri égetéséről a helyi képviselő-testület, amely május 3-án lépett hatályba.

Nagy Orsolya

Mint arról az önkormányzat honlapján beszámolt: a száraz kerti hulladék nyílttéri égetése évente március 15. és május 31., valamint szeptember 15. és november 30. között pénteki és szombati napokon, 8 és 18 óra között megengedett.

Hozzátették: égetni kizárólag szélcsendes időben, megfelelően kialakított helyen, az épülettől és egyéb éghető anyagtól legalább 10 méter távolságra lehet. Az égetés maximális időtartama pedig 60 perc.

Az önkormányzat arra hívta fel a figyelmet, hogy az égetés befejezésével a tüzet el kell oltani és a parázslást, izzást – vízzel, földtakarással, kéziszerszámokkal – meg kell szüntetni. A hulladék meggyújtásához nem használható olaj, benzin, vagy más adalékanyag. Lábon álló növényzet égetése, valamint a nyílttéri égetés a hatóság által elrendelt általános tűzgyújtási tilalom idején, illetve a füstköd-riadó alkalmával elrendelt korlátozás időtartama alatt tilos.

Arra is kitértek továbbá, hogy a település belterületén az avar és növényi hulladék kezeléséről elsősorban komposztálással kell gondoskodni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában