Top 10

2023.09.18. 06:52

Vármegyenap, barlangi életmentés, nógrádi stewardess – ezeket a cikkeket olvastátok legtöbben az elmúlt héten

Összegyűjtöttük az elmúlt hét nap legolvasottabb cikkeit.

Nool.hu

10. Bűnös ügyletet bonyolított a szlovák bankon keresztül a Cipruson élő nógrádi nő

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt egy 50 éves nógrádi nő ellen, aki 40 millió forint bűncselekményből származó pénzt tovább utalt egy tajvani cégnek.

9. Szülei példáját követte: a sport és a fotózás az élete a salgótarjáni fiatalnak

A családból, a gyermekkorból hozott érdeklődés egész felnőtt életünkre hatással lehet. Van, akinek a pályaválasztásban segít, másnak az életvitelét határozza meg, megint másnak pedig a hobbijaira lehet hatással az, hogy mit és hogyan mutattak meg neki élete első éveiben.

8. Fusitermékből igazi hungarikummá válhat a salgótarjáni szalonnasütővas

Természeti kincsein, földrajzi adottságain és egyesek szerint épített örökségén túl kevés olyan dolog van, amivel Salgótarján jó értelemben az országos figyelem központjába tud kerülni. Ám a salgótarjáni szalonnasütővas mára bizonyította, hogy az egykori acélváros legszebb hagyományait képes továbbéltetni és a lelkes lokálpatriótáknak köszönhetően jó úton halad a hungarikummá nyilvánítás felé.

7. Miniszteri elismeréssel kezdte a tanévet a salgótarjáni iskolaigazgató

Barta Rita, a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum (NMSzC) Kereskedelmi-, Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola igazgatója több évtizedes szakmai munkájának elismeréseként Miniszteri Elismerő Oklevelet vehetett át a közelmúltban. 

6. Értékeit, hagyományait és büszkeségeit ünnepelte Nógrád vármegye

Az ünnepi közgyűlést követően a XVII. Nógrádi Vármegyenapot változatos kísérőprogramok is színesítették Kazáron.

5. A gyarmati kórház orvosa látta el a törökországi barlangban rekedt amerikai kutatót

Szeptember 2-án lett rosszul Törökország egyik legmélyebb sziklaüregében, a Morca-barlangban Mark Dickey amerikai barlangász, akinek kiszabadításában rengetegen vettek részt. A férfit végül szeptember 12-én, nem sokkal éjfél után hozták a felszínre ezer méter mélyről. Az már korábban kiderült, hogy Mark Dickeyt a mélyben egy magyar doktornő látta el, azonban a nevét eddig nem hozták nyilvánosságra.

4. Elhivatott nógrádiakat díjaztak vármegyénk ünnepén Kazáron

Kazár, szűkebb régiónk egyik legsokszínűbb települése adott otthont szombaton a 17. alkalommal megrendezett Nógrádi Vármegyenapnak, ami az itt élők identitásának, értékeinek, gondolkodásának, büszkeségének ünnepe. Az ünnepi közgyűlésen számos díjat átnyújtott az önkormányzat.

3. Ahol mindig süt a nap: a felhők fölött ért révbe a salgótarjáni stewardess

A salgótarjáni származású Papp Orsolya egy igazán különleges hivatást választott magának: négy éve ugyanis úgy döntött, hogy légiutas-kísérőként váltja valóra álmait. A tervek megvalósulni látszanak, jó úton jár ugyanis eltervezett jövője felé.

2. Autóban rekedt egy kislány a balassagyarmati áruház parkolójában

A Nógrádmarcali Önkéntes Tűzoltó és Polgárőr Egyesület a közösségi oldalán számolt be róla, hogy pénteken a szervezetük tagjai az egyik balassagyarmati áruház parkolójában, egy autóban rekedt kislánynak és édesanyjának nyújtottak első beavatkozóként segítséget.

1. Rablás elkövetőjét keresik a nógrádi rendőrök – a lakosság segítségét kérik!

A salgótarjáni születésű László Balázst rablás miatt keresik a rendőrök.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában