Munkaterület átadás

2023.09.15. 13:49

Sokáig kellett rá várni, de most végre elkezdődik: modernebbé válik a salgótarjáni Rákóczi út

Ünnepélyesen is átadta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. a salgótarjáni Rákóczi út munkaterületét, amelynek felújítását a szakemberek jövő héten, azaz szeptember 18-án, hétfőn kezdik meg.

Nagy Orsolya

Jövő héten kezdődnek el a munkálatok

Forrás: Nool

Fotó: Hüvösi Csaba

A rendezvényen Lehel Zoltán, a szervezet megyei igazgatója kitért több beruházásra is, így például arra, hogy Héhalomban is történt útfelújítás, valamint Nagylócon is. A napokban pedig megkezdődnek a munkálatok Tereskén és Diósjenőn is a Magyar Falu Programnak köszönhetően. Bokor és Kutasó településeken a külterületi utak újultak meg, a belterületen pedig kátyúznak.

Lehel Zoltán a salgótarjáni Rákóczi úttal kapcsolatban úgy fogalmazott, hogy 2007-ben, amikor elkészült a tehermentesítő út, akkor kellett volna felújítani és átadni a városnak. Azóta eltelt 16 év és mindezt most próbálják saját keretükből helyrehozni.

Hozzátette: a Rákóczi út teljes felújítására 5,2 milliárd forintot számoltak, amelyben benne van a közmű, a járda és parkolók rendbetétele is. Most mindezt saját forrásból kezdik el. A jövő héten két útszakasz korszerűsítése is elkezdőik majd Salgótarjánban, így a Rákóczi úton egy 890 méteres szakasz, amely a Rákóczi út és Állomás út csomópontjától egészen a Stromfeld Aurél Technikum előtti VÉDA kapuig tart majd. Ezen kívül a somlyóbányai bekötőút másfél kilométeres felújítását is elkezdik a jövő héten.

Az igazgató felidézte továbbá: korábban már három buszöblöt felújítottak, de a Megyeháza előtt is volt fejlesztés és remélik, idén még lesz a Rákóczi úton is további korszerűsítés.

A munkálatok elvégzésének az idejére a lakosság türelmét kérik!

Becsó Zsolt, a térség országgyűlési képviselője az eseményen kiemelte a 21-es számú főút négysávosítását, amelyet 2019-ben tudtak megvalósítani és közel ötven kilométeres szakasz újult meg.

Kifejtette továbbá: a beruházás által sokkal biztonságosabban és gyorsabban lehet eljutni Budapestre, vagy a fővárosból Salgótarjánba. Ezzel a fejlesztéssel sikerült az ország gazdasági vérkeringésébe is bekapcsolódni.

Az ünnepélyes munkaterület átadáson Becsó Zsolt (balra) és Lehel Zoltán is jelen volt
Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool

Az országgyűlési képviselő kitért több beruházásra is, mint például a 22-es számú főút felújítására, de a 23-as összekötő útra is, amelynek építése folyamatban van. Emellett kormányzati külön támogatásnak köszönhetően, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. saját forrásaiból, valamint a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) támogatásával nagyon jelentős útfejlesztéseket tudtak eszközölni. A Terület-és Településfejlesztési Operatív Program Plusz forrásoknak és a Belügyminisztérium támogatásának köszönhetően pedig számos önkormányzati út újult meg Salgótarjánban is.

Bíznak a folytatásban

Becsó Zsolt örömét fejezte ki továbbá azzal kapcsolatban, hogy a Rákóczi utat érintően elindulhat egy jelentősebb fejlesztés.

Mint mondta: ez nyilván egy hosszabb távú fejlesztési folyamatnak az első lépése, de reméli, hogy néhány hónapon belül megvalósul majd egy másik beruházás is, amely a Tesco-hídtól egészen az OMV töltőállomásig történő útszakasz felújítása lesz. Bízik benne továbbá, hogy ütemezetten tudják majd folytatni a jövőben ennek a nagyon fontos útszakasznak a korszerűsítését.

Az országgyűlési képviselő reméli azt is, hogy a kormányzat részéről az újabb források rendelkezésre bocsátásával a már meglévő úthálózatnak a szükségszerű javítását, felújítását is folytatni tudják majd.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában