Jegyzet

2023.09.21. 12:00

Problémás albérlő

Érdemes nagyon alapos szerződést írni, ha kiadjuk ingatlanunka! Gubányi Patrik újságíró kollégánk gondolatai a témában.

Gubányi Patrik

Egy régóta húzódó ügynek voltam szem- és fültanúja, hónapokig nagy figyelemmel kísértem végig a történteket. Az írásom egy al- és főbérlő közötti harcról szól, amelyből sokáig úgy tűnt, hogy nincs kiút.  Az albérlőnek közel egy éve adtak át Budapesten egy új építésű lakást. Eleinte nagyon meg volt elégedve az ingatlannal, aztán jöttek a kritikák, a hibák, persze azért, hogy ne kelljen neki lakbért fizetni. A főbérlő házaspár kezdetben nagyon segítőkész volt, hiszen a férfi minden egyes problémájára megoldást találtak, szerelőt hívtak. Annak ellenére, hogy a fizetési határidőt figyelmen kívül hagyva újabb és újabb kérések jöttek a tulajdonosokhoz.

Az eset már-már ijesztő volt: napi szinten történtek a hívások, az üzenetek, a követelések. Az al- és főbérlő szerepek kicsit átalakulni látszottak. A hangulat hónapokon keresztül aggodalmakkal teli volt, hiszen a lakás gazdáinak meg volt kötve a kezük, jogilag nem tehettek semmit azért, hogy a férfi távozzon onnan. Egy idő után azonban már figyelmen kívül hagyták a pénzt és azt, hogy mi romlott el már megint, várták, hogy lejárjon a szerződés. Talán itt fogták meg a problémázó férfit, ha nem mutattak felé érdeklődést, akkor abszolút elveszett a maga kis világában. 

A csattanó, hogy a megállapodás lejártához érkezve az albérlő anyagi kárpótlást szeretett volna a tulajdonosoktól, az általa hívott szerelők munkadíjára hivatkozva. Természetesen a nyugták bemutatása nélkül értelmetlen volt az elvárás. A tanulság, hogy nagyon alapos szerződést írjunk, ha kiadjuk ingatlanunkat, ne hagyjuk, hogy a nyúl vigye a vadászpuskát!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában