Felújítás

2023.09.24. 12:28

Látványos szakaszához ért a beruházás – megújul a salgótarjáni templom tetőszerkezete

Ritkán látható az a kép, ami napjainkban Salgótarjánban, a Fülei úti körforgalomnál fogadja az autósokat és a járókelőket: hiányzik a város fölé magasodó evangélikus templom teteje. Az épület ugyanis a Modern Városok Programnak köszönhetően megújul.

Gulyás Edina

Hetek óta látványos munkák zajlanak a Füleki úti körforgalomnál található evangélikus templom környékén

Forrás: Nool

Fotó: Hűvösi Csaba

Hetek óta látványos munkák zajlanak a Füleki úti körforgalomnál található evangélikus templom környékén. Az épület felállványozva áll, körülötte szakemberek dolgoznak. A felújítás a Modern Városok Program támogatásával valósul meg. 

Mint arról korábban portálunk is beszámolt: a programnak köszönhetően közel 580 millió forintból újulnak meg a megyeszékhelyen és a vonzáskörzetében található evangélikus templomok és ingatlanok. A projektindító rendezvényen elhangzott: a fejlesztés érinti a salgótarjáni evangélikus templomot, az imaházat, a gyülekezeti termet és a lelkészlakást is. A támogatásnak köszönhetően ezeken kívül a zagyvapálfalvai és a karancslapujtői evangélikus templom, valamint a ságújfalui evangélikus imaház is megújul.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában