Biztonságban

2023.09.08. 08:37

Ingyenes vezetéstechnikai képzésre jelentkezhetnek a friss jogsis nógrádiak

Friss jogosítvánnyal rendelkezők részére biztosít kihagyhatatlan lehetőséget szeptember 23-án és 24-én a Ford Driving Skills for Life, hiszen ingyenes gyakorlati vezetéstechnikai képzéseken vehetnek majd részt a jelentkezők.

Angyal Eszter

18-26 év közötti fiatalok jelentkezését várják az esemény szervezői (borítóképünk illusztráció!)

Forrás: Shutterstock

Nógrádiak is jelentkezhetnek a Ford Motor Company Alapítvány, a Ford jótékonysági szervezete által szeptember 23-24-ére meghirdetett ingyenes gyakorlati vezetéstechnikai képzésre, melynek célja, hogy a frissen jogosítványt szerzett autósok megtanulják a biztonságos közlekedést. A Budapesten, a Pólus Centernél tartandó programra történő regisztráció feltétele, hogy a jelentkezők a 18-26 közötti korosztályba tartozzanak és friss jogosítvánnyal rendelkezzenek. 

– A Driving Skills For Life 2023 hétvége során összesen 320, 18-26 év közötti fiatalt várnak a Budapesten a Pólus Center parkolójába. Az Európában 10 éve működő Ford Driving Skills for Life támogatja a Vision Zero kezdeményezés célkitűzéseit, vagyis a súlyos sérüléssel járó vagy halálos kimenetelű közúti balesetek kockázatának nullára csökkentését. A programban részt vevő fiatal autósokat szakértők oktatják biztonságos környezetben, zárt tanulópályákon. A Ford Alapítvány, a GHSA közlekedésbiztonsági szervezet és a biztonsági szakemberek testülete által kidolgozott program kifejezetten azokra tényezőkre összpontosít, amelyek segítenek elkerülni a baleseteket – olvasható a www.kreszvaltozas.hu weboldalon megjelent cikkben.

Hozzátették, hogy idén az ingyenes képzésekben helyet kapnak az elektromos járművek biztonságos vezetésével kapcsolatos témakörök, illetve a ‘Biztonságos mobilitás’ című modul is. Ez utóbbiak a gyalogosoknak, kerékpárosoknak és e-rollereseknek szólnak, hiszen számukra is fontos a biztonságos és fenntartható mobilitás. 

Az Egészségügyi Világszervezet felmérései szerint Európában az átlagos autós utazások fele 5 kilométernél rövidebb útvonalat jelent (különösen a nagyvárosokban), ezért mindenképpen megfontolandó, mikor érdemes autóba ülni, és mikor kellene inkább alternatív mobilitási megoldást választani

– fogalmaznak a közleményben, melyből az is kiderült, hogy mindazok a fiatalok, akiknek felkeltette az érdeklődésüket az ingyenes gyakorlati vezetéstechnikai képzés lehetősége, azok a drivingskillsforlife.hu oldalon keresztül regisztrálhatnak arra.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában