Bursa Hungarica

2023.09.17. 10:32

Hátrányos helyzetű fiatalokat támogat ösztöndíjjal a gyarmati önkormányzat

Ismét lehetővé válik a szociálisan rászoruló, felsőfokú oktatásban, nappali, államilag finanszírozott képzésben tanuló diákok támogatása. Balassagyarmat is csatlakozik az ösztöndíjprogramhoz.

Lukács Zsófia

Forrás: Képünk illusztráció!

Balassagyarmat önkormányzata a szeptemberben tartott ülésén döntött arról, hogy a hátrányos helyzetű, szociálisan rászorult gyarmati fiatalok a felsőoktatásban való részvételének elősegítése érdekében csatlakozik a Bursa Hugarica Felsőoktatási Önkormányzati Ösztöndíjrendszer következő fordulójához, költségvetésében biztosítja a támogatás összegét és kiírja a pályázatot.

– Kiemelt figyelmet fordítunk a hátrányos helyzetű diákok támogatására. Egyértelmű volt számunkra, hogy városunk is csatlakozik a 2024. évi Bursa Hungarica ösztöndíjprogramhoz. Azokat támogathatjuk, akiknek igazán nagy szükségük van erre – mondta el Csach Gábor polgármester.

Hozzátette, hogy a már megkezdett felsőoktatási tanulmányokat folytató hallgatók „A” típusú pályázatot nyújthatnak be. Az utolsó középiskolai tanévet megkezdő felsőoktatási intézménybe készülő tanulók „B” típusú pályázatra jelentkezhetnek. A pályázatok beérkezési határideje november 3. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában