Jótékonyság

2023.09.03. 12:34

Gyerekek a cápák között: Balogh Levente és Keserű Balázs adományt hozott Nógrádba

A napokban Nógrádban járt Balogh Levente milliárdos üzletember, a Cápák között állandó szereplője és Keserű Balázs, Az álommeló című műsor győztese. A szátoki gyermekotthon ifjú lakói számára hoztak milliós értékben adományokat.

Lászlók Judit

Balogh Levente a szátoki gyermekotthonba vitt adományokat

Forrás: RTL Fókusz

Idén tavasszal Az álommeló című RTL-műsor résztvevőinek plüssfigurákat kellett tervezniük, a versenyt végül a nyuszi nyerte. A produkció – valamint a Cápák között üzleti reality – főszereplője, Balogh Levente milliárdos üzletember júliusban jelentette be, hogy az UFA Magyarországgal, az adás készítőjével közösen legyártat ötven darabot a nyertes figurákból, amelyeket aztán fix összegért elárvereztek.

– Szeretném megköszönni minden támogatónak, hogy két óra alatt elfogyott az ötven darab nyuszi. Az ebből befolyt összeg, kilencszázezer forint volt, amit ezúttal a szátoki gyermekotthonnak ajánlottunk fel – nyilatkozta a helyszínen az RTL stábjának Balogh Levente, aki Keserű Balázzsal, Az álommeló győztesével vitte el az adományt az intézménybe. A kilencszázezer forint mellett rengeteg ruhát, cipőt és tisztálkodási szereket is adományoztak. Ennek a lebonyolításában a TündérPakk Közhasznú Alapítvány segített az üzletembernek. 

Cápa az otthonban

A szátoki Margaréta Gyermekotthonban jelenleg harmincegy 12 és 18 év közötti fiatal él, akiket veszélyeztetettség miatt emeltek ki a családból. A csemeték természetesen nagyon hálásak voltak az adományért, amit személyre szabott tánccal, énekkel és origami virággal köszöntek meg. Szilágyiné Sipos Renáta, az intézmény vezetője elmondta, hogy az összegből a gyermekek mindennapjait kívánják tartalmasabbá tenni: kirándulásokat és kulturális programokat szerveznek majd. 

A nógrádi látogatásról és az adományozásról Balogh Levente a Facebook-oldalára feltöltött videóban is beszámolt, illetve arról a Fókusz is összeállítást közölt. Utóbbiból azt is megtudtuk, hogy az üzletember gyermekkorában Kecskeméten egy olyan iskolába járt, amelynek egy része gyermekotthon volt. Legjobb általános iskolás barátai ott éltek, és később bebizonyították, hogy a nehéz körülmények ellenére is lehet sikeres az ember. Bár sosem járt abban a gyermekotthonban, mindig is szeretett volna megnézni egy ilyet, így most megkérte a szátoki intézmény vezetőjét, hogy vezessék őt körbe. Végül az is kiderült, hogy az üzletember azt tervezi, hogy újabb adagot gyártat le a plüssfigurákból azért, hogy más gyermekotthonnak is segíthessen. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában