Program

2023.09.01. 20:37

A szilva körül forog majd a szombat Mátraszelén

Idén ismét együtt mulathatnak a mátraszeleiek, illetve a településre látogató vendégek, ugyanis szeptember 2-án, szombaton rendezi meg a község önkormányzata a 16. Szelei Szilva Napot.

Veres Edina

A résztvevők a Szenzációs Szelei Szilvaság fantázianévre keresztelt versenyre is nevezhetnek

Forrás: Shutterstock | Illusztráció

A mátraszelei sportpályán szombaton reggel 8 órakor lobbanhat fel a bográcsok alatt a tűz, illetve forrósodnak fel a sparheltek a serpenyők és lábasok alatt. A főzőverseny célja nem más, mint hogy megtalálják a szervezők a 16. Szelei Szilva Nap legjobb szakácsát. A nevezőknek lehetőségük lesz akár egyéni, akár csapat kategóriában „fakanalat ragadni”, illetve bármilyen, a helyszínen készített finomsággal indulhatnak a megmérettetésen. A sport is szerepet kap az eseményen, hiszen 11 órakor egy kispályás labdarúgás keretében nosztalgia mérkőzésen rúghatják a bőrt a focisták.

A rendezvényhez kapcsolódva hirdették meg a szervezők a Szenzációs Szelei Szilvaság fantázianévre keresztelt versenyt. Az azon résztvevők a saját maguk által előállított, vagy saját termésből készített különböző termékeket 14 óráig adhatják le az információs sátornál.

Vincze László, a község polgármestere a közösségi oldalán osztotta meg a tájékoztatást, amely szerint 15 órakor kezdődő megnyitót követően kihirdetik a főzőverseny és a Szenzációs Szelei Szilvaság című megmérettetés eredményeit, majd 17 órakor kiderül, hogy mely mátraszelei otthonok érdemelték ki idén a Virágos Rendezett Porta díjat.

A bejegyzésből az is kiderült továbbá, hogy az érdeklődők 14 és 16 óra között motorszimulátort próbálhatnak ki. Emellett a nap során természetesen kísérőprogramokból sem lesz hiány, így például kézműves programok, íjászat, vidámpark, vagy épp népi játékok kínálnak kikapcsolódási lehetőséget a Szilva nap helyszínén. A település első emberének tájékoztatása szerint mindemellett 16 és 19 óra között csillámtetoválásra és hajfonásra is lesz lehetőség, de kedveskednek majd az érdeklődőknek mini golf pályával és lufifigurák hajtogatásával is.

Végül a Szelei Szilva Napon 17 óra 50 perctől a zenéé lesz a főszerepet. A látogatók előbb a Csavard fel a szőnyeget című retro válogatásra mulathatnak, majd sztárvendégként Kaczor Feri lép a világot jelentő deszkákra. Őt követve 20 órától a Desperado együttes gondoskodik a fergeteges hangulatról, míg egy órával később éjfélig tartó retro szabadtéri bál kezdődik, amelyhez Samu biztosítja majd a ritmust. A bál során 22 órakor tűzijáték festi majd színesre az éjszakai égboltot.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában