Program

2023.08.07. 13:53

Programokkal készülnek Balassagyarmaton a nemzeti ünnepünkre

Csach Gábor, a város polgármestere a közösségi oldalán adta hírül, hogy augusztus 20-án, vasárnap a Civitass Fortissima téren tartanak ünnepi megemlékezést.

Lászlók Judit

Mint írta: a 15 órakor kezdődő programot Csach Gábor nyitja meg ünnepi beszédével, majd Csáki Balázs, a Nógrád Vármegyei Agrárkamara elnöke osztja meg gondolatait a jelenlévőkkel. Ezt követi majd a kenyérszentelés. 

A megemlékezés után számos programmal kezdetét veszi a Helyi Értékeink Ünnepe. A résztvevők megtekinthetik a Folkcirkusz gyermekműsorát, az 1. Kerékpármúzeum velocipéd bemutatóját, valamint részt vehetnek a Megapixel interaktív showban.

A rendezvényen koncertet ad Kecskeméthy Lilla és barátai, valamint a Swin á la Django zenekar és Szőke Nikolett. Megtartják majd továbbá az „Egy csipet Kövi Pál” városi játék sorsolását is. Az eseményen kenyérsütő versenyt is rendeznek, amelyre várják az otthon elkészített kenyereket. A megmérettetésre az [email protected] e-mail címen lehet nevezni. A kenyereket Cserháti Alexa elismert pék értékeli majd.

A rendezvényt rossz idő esetén a vármegyeházán rendezik meg. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában