Nool.hu videó

2023.08.10. 14:30

Pályázati lehetőségről tájékoztat és véradásra is buzdít a salgótarjáni civil központ (videó)

Több, a civileket érintő témáról tájékoztatott sajtóreggeli keretében a Nógrád Vármegyei Civil Szolgáltató Központ.

Gulyás Edina

Több, a civileket érintő témáról tájékoztatott sajtóreggeli keretében a Nógrád Vármegyei Civil Szolgáltató Központ

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

– A Magyar Falu Program Falusi Civil Alap keretében augusztus 31-én, csütörtökön 14 óráig nyújthatják be támogatási igényüket azok a civil szervezetek, amelyek székhelye ötezer főnél kisebb településen van – fogalmazott a csütörtök reggel megtartott sajtótájékoztatón Tolnai Sándor, a civil központot működtető Háztartások Foglalkoztatásáért Alapítvány elnöke. – Négy kategóriában lehet támogatást igényelni: ingatlanvásárlásra, vagy felújításra, gépjárműbeszerzésre, eszközvásárlásra, illetve rendezvények és programok szervezésére. 

Tolnai Sándor a kilencedik alkalommal megrendezett civil véradásra is felhívta a figyelmet. Mint mondta: szeptember 4. és 8. között országszerte több helyszínen, így szűkebb hazánkban is alkalmat biztosítanak a véradásra. A Salgótarjáni Területi Vérellátóban, a Civil Szolgáltató Központban és Balassagyarmaton a művelődési központban is várják majd a donorokat ezekben a napokban.

A tájékoztatón Vartik Melinda, a Lamenda Alapítvány elnöke arról számolt be, hogy Civilekkel – Vármegye határokon túl címmel családi és civil expót szerveznek Balassagyarmaton szeptember 9-én, szombaton a Civitas Fortissima téren és a vármegyeházán. A programon lehetőséget biztosítanak a városban és a térségben működő szervezeteknek a bemutatkozásra, emellett a lakók is bepillanthatnak az egyesületek és az alapítványok munkájába, kedvet kaphatnak az abban való részvételre is. 

Nagyné Taracsák Judit, a Salgótarjáni Civilekért Közhasznú Alapítvány elnöke a Civilek a városért díjjal kapcsolatban elmondta: az, hogy idén ki kapja az elismerést még nem dőlt el, jelenleg a jelöléseket várják. Hozzátette: az ősszel várható Civil Kavalkád elnevezésű program még szervezés alatt áll, annak célja, hogy a szervezeteknek lehetőséget biztosítanak az együttműködésre, a lakóknak pedig arra, hogy megismerjék az itt tevékenykedő civilek munkáját. 

– A Völgyvárosi Szabadidő-, Önkéntes Tűzoltó és Különleges Mentőegyesület, valamint a Medves Turisztikai Szabadidős Önkéntes Tűzoltó és Különleges Mentő Egyesület önkénteseket toboroz. A jelentkezéseket a [email protected], illetve a medves.egyesü[email protected] címre várják – zárta a tájékoztatót Tolnai Sándor.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában