Nool.hu videó

2023.08.26. 17:28

Országos élvonalba tartoznak a nógrádi polgárőrök (fotók, videó)

Főzőversennyel és elismerések átadásával színesítették a Nógrád Vármegyei Polgárőr Napot. A tari eseményen a vármegyei kormányhivatal csapatzászlóval jutalmazta a közbiztonság védelmében kiemelkedő tevékenységet végző civil szervezetet.

Hegedűs Henrik

Az eseményen országos és vármegyei kitüntetéseket adtak át

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

Hatalmas hőség telepedett szombaton délelőtt a tari Kodály Zoltán Általános Iskola udvarára, nem csoda, ha a résztvevők többsége az udvaron felállított tágas sátor hűvösébe húzódott, míg a főzőverseny résztvevői a szomszédos árnyas fák alatt készítette a finomságokat. A hivatalos megnyitó előtt kicsit szétnéztünk a környéken, és láthattuk például, amint Héhalom polgármestere, Bakos József lelkesen pucolta a gombát, de természetesen a többi ponton is kiváltképp serénykedtek az alkalmi szakácsok és kuktáik, mint a mátraverebélyiek, a nógrádkövesdiek, vagy a ludányhalászi polgárőr egyesület tagjai.

Elismeréssel szóltak a polgárőrök munkájáról

A megnyitó elején Turopoli Zsolt, a házigazda község polgármestere köszöntötte a megjelenteket, elismeréssel szólva mindazok munkájáról, akik szabadidejüket feláldozva, a családi élet terhére vállalják a mindennapos szolgálatot a falujuk erősebb közbiztonsága és vagyonvédelme érdekében.

Vass Miklós, a Nógrád Vármegyei Polgárőr Szövetség elnöke pedig azt hangsúlyozta, mennyire büszke érzés látni, hogy vármegyénk vezetésének minden ága, a politikusoktól a rendvédelmi szervekig a legmagasabb szinten képviselteti magát az ünnepükön, ami már eleve komoly dicsérete a tevékenységüknek. 

Endrődi István, az Országos Polgárőr Szövetség gazdasági igazgatója országos kitekintésben méltatta a nógrádi kollégák sikereit, míg Skuczi Nándor közgyűlési elnök, illetve Becsó Zsolt országgyűlési képviselő statisztikai adatokkal támasztotta alá ezt az eredményességet: a számadatokból kiderült, szülőföldünkön 3200 személy, százhúsz településen lát el ilyen jellegű szolgálatot, és országos szinten a tavalyi évben közel tízmillió munkaórát teljesítettek összesen, míg a határőrizet segítésében tizenötezren vettek részt. 

Végezetül Balla Mihály, nyugat-nógrádi parlamenti képviselő a közösség mindennapjainak megkönnyítéséért végzett rendszeres szolgálatért mondott köszönetet.

Kitüntetéseket adtak át

A hivatalos rész hátralévő felében országos és vármegyei kitüntetéseket adtak át az OPSZ vezetői, míg dr. Szabó Sándor vármegyei főispán csapatzászlót adományozott a polgárőrök nógrádi szövetségének. (A díjazottak névsorát később közöljük.) A nép természetesen a későbbiekben nem maradt szórakoztató műsor nélkül: a nézősereg hastáncosok produkcióját élvezhette, a Balassagyarmati Fegyház és Börtön büntetés-végrehajtási bevetési akciócsoportja tartott bemutatót, hasonlóképpen a mentőkutyák kimagasló képességreiről is tapasztalatot szerezhettek az érdeklődők.


  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában