Elmarad

2023.08.08. 08:58

Minden az egészségről szólt volna Eresztvényben, de több okból kifolyólag idén elmarad a rendezvény

Elmarad az idei Eresztvényi Egészségnap. Portálunknak a szervező egyesület, azaz a Salgótarjáni Lokálpatrióták alapítótagja, Simon Gyula számolt be arról, hogy pontosan milyen okok vezették őket a döntés meghozatalához.

Veres Edina

Tavaly nyáron a sport szerelmesei többféle mozgásformát is kipróbálhattak a negyedik Eresztvényi Egészségnapon

Forrás: Archív fotó | Nool

Fotó: Vendel Lajos

Tavaly nyáron a sport szerelmesei többféle mozgásformát is kipróbálhattak a negyedik Eresztvényi Egészségnapon, míg az érdeklődők közül száznál is többen éltek a szűrővizsgálatok lehetőségével. A szervező egyesület idén folytatni akarta a programot, azonban ahogy azt portálunk korábban már megírta, a közelmúltban a közösségi oldalukon arról számoltak be, hogy az ötödik egészségre fókuszáló eseményüket mégsem tartják meg augusztus 26-án, szombaton.

Portálunk érdeklődésére Simon Gyula, a Salgótarjáni Lokálpatrióták alapítótagja elmondta: több ok vezetett a rendezvény lefújásához.

– Jelenleg nincs elég aktív tagunk a szervezési feladatok maradéktalan kivitelezéséhez. Tehát egyfelől a humán-, másfelől pedig az anyagi erőforrás hiánya miatt született meg ez a döntés – fejtette ki Simon Gyula, aki arra is rámutatott, hogy továbbá az is az indokok között szerepelt, hogy rajtuk kívülálló okok miatt az idei eseményre nem tudták leszervezni a szűrőbuszokat.

A tavalyi rendezvény néhány szervezője
Forrás: Beküldött fotó

Hozzátette: az egészségnap repertoárját évről évre bővítették, így tavaly – több kísérőprogram mellett – már három szűrőbusz kínált különböző vizsgálatokat a résztvevők számára. Mint fogalmazott: mindezek után nem akartak egy olyan rendezvényt megszervezni, ami a korábbi évekhez képest visszalépést jelentett volna az esemény minősége szempontjából.

A Salgótarjáni Lokálpatrióták alapítótagja végül elárulta: abban bíznak, hogy az egészségnap elmaradása miatt megmaradt forrás egy részét át tudják csoportosítani az őszi Töklámpások éjjele nevű programra. Így ez utóbbi egy nagyobb volumenű eseményként valósulhatna majd meg, ami a szokásos néhány óra helyett akár fél napon át is tarthatna. Simon Gyula azonban hangsúlyozta: jelenleg mindez még csupán terv, azaz a jövő zenéje.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában