Korszerűsítés

2023.08.23. 08:01

Kiszélesítik a rétsági Rózsavölgy út aszfaltburkolatát

A nyár utolsó hónapjában két helyen végeztek, illetve végeznek városkarbantartási munkálatokat Rétságon. Az egyik helyszín a nyugat-nógrádi járási székhely északkeleti részén található Rózsavölgy út.

Hegedűs Henrik

A nyár utolsó hónapjában is zajlanak a városkarbantartási munkálatokat

Forrás: Nool

Fotó: Hegedűs Henrik

Nemrégiben Mezőfi Zoltán, a település polgármestere társaságában jártunk a kivitelezés helyszínén. Az egykori ÉMÁSZ-telephelytől a dombtetőn található Körtefa utcai torkolatig néhány száz méter hosszú szakaszon zajlanak a munkálatok. A város önkormányzatának vezetője kifejtette: komoly lakossági igény mutatkozott a korszerűsítésre, hiszen egyrészt a burkolat minősége eléggé kifogásolható állapotban volt, másfelől pedig errefelé az utóbbi időben megnövekedett a gépjárműforgalom, ami nélkülözhetetlenné tette az aszfaltcsík kiszélesítését.

Az utcában találkoztunk egy ott élő házaspárral. A férj és a felesége egyaránt kifejtette: nagyon várták már, hogy végre normálisabb viszonyok teremtődjenek a szűkebb lakhelyük környékén, és őszintén remélik, hogy a megjavult körülmények nem ösztönzik majd a fiatalabb autóvezetőket a gyorsabb közlekedésre, amit akár további sebességcsökkentő táblák kihelyezésével is elérhetnek. Ezt a kisgyermekes családok érdeke is megkívánja. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában