Megmérettetés

2023.08.14. 08:07

Idén is megrendezik az Öröm a Zene országos tehetségkutatót Gyarmaton

A szervezők a közösségi médiában adták hírül, hogy szeptember 3-án, vasárnap 10 órától ismét megrendezik az Öröm a zene! - Balassagyarmat - II. Palóc Futam amatőr zenei tehetségkutató versenyt a Palóc ligetben. Jelentkezni a [email protected] e-mail címen lehet augusztus 30-ig, szerda éjfélig.

Lászlók Judit

A szervezők a jelentkezés feltételei között említik, hogy bármilyen stílust játszó könnyűzenei énekes és zenekar jelentkezhet a megmérettetésre, de kizárólag csak élő hangszeres formában, saját dalokkal. Emellett csak olyan formációk nevezhetnek, amelyek sem jelenleg, sem a korábbi években nem voltak támogatottjai a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) Hangfoglaló Program Induló Előadói Alprogramjának, illetve a formáció tagjainak fele sem játszik vagy játszott támogatott zenekarnak. A jelentkezők nem rendelkezhetnek továbbá egynél több, kereskedelmi forgalomban kapható, lemezkiadásra szakosodott cég által megjelentetett és terjesztett hanghordozóval.

Mint írták: a beérkezett nevezések alapján a szervezők előzsűriznek, azaz kiválasztják azt a 10-12 formációt, amelyek lehetőséget kapnak az élő bemutatkozásra. A színpadi fellépés során a zsűri értékeli majd a hangszeres tudást, a dal szövegét és mondanivalóját, az egyediséget, valamint a szubjektív összképet.

A verseny győztese indulási jogot szerez az Öröm a Zene idei döntőjében, ahol négymillió forintos egyedi pályázati támogatást lehet nyerni az NKA Hangfoglaló Program jóvoltából.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában