Szünidő

2023.08.06. 11:25

Hat egyházmegye gyermekei táboroznak a karancssági missziós háznál

Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is tábort szervez a helyi és a környékbeli gyerekeknek a karancssági Bárka Karitász Csoport.

Gulyás Edina

Idén is tartalmas programokkal várják a gyerekeket a karancssági karitász táborban. Azt, ahogy az elmúlt években, úgy ez alkalommal is a helyi és a Váci Egyházmegyei Karitász szervezi, azonban ebben az évben a községben a Felzárkózó települések programot megvalósító Magyar Máltai Szeretetszolgálat is bekapcsolódik a lebonyolításba. 

– A tábor augusztus 14-én kezdődik és öt napig tart, akik szeretnének azon részt venni augusztus 8-ig, keddig jelentkezhetnek. A Missziós ház területe ad helyet a rendezvénynek, amelyre nem csak a helyi, hanem a környező településekről, hat egyházközségből várjuk a gyerekeket, akik szállítását is megoldjuk – fogalmazott Oláh Borbála táborvezető. 

Mint mondta, a tábor témája ahogy minden évben, úgy most is egy szent élete köré szerveződik. Idén Szent Erzsébet életútját ismerhetik meg a fiatalok, amit minden reggel a napindítón olvas fel Kapás Attila, helyi atya. Természetesen ezen kívül is színes programokkal készülnek a szervezők, lesz sportnap ügyességi játékokkal, a tolerancia jegyében Afrika napot tartanak, de lesznek kézműves foglalkozások is. A Paramisi Társulat előadása is színesíti a napokat, amit pénteken a Romano Glaszo együttes fellépése zár. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában