Rendezvény

2023.08.26. 10:10

Falunapon mulattak az erdőkürtiek

A közelmúltban rendezték meg a nagy hagyománynak örvendő Palóc Ízek Fesztiválját a településen.

Nagy Orsolya

A helyi önkormányzat közösségi oldalán arról számolt be, hogy a falunapra az Erdőkürtről elszármazottak is hazajönnek, meglátogatják rokonaikat és újra találkoznak egykori ismerőseikkel, gyermekkori barátaikkal.

Mint írták: Erdőkürtről még a 19. század elején ezt jegyezték fel: népes magyar és tót falu. Népviseletükben, kulturális és gasztronómiai szokásaikban őrzik ezt a kettősséget, a palóc és a tót hagyományok keveredését.

– Mi, az itt élők hisszük és valljuk, hogy jövőnk a közösség összefogására épül és a hagyományaink megőrzésétől függ. Attól, hogy felismerjük a településen élőkben rejlő tehetséget és lehetőségeket, valamint a bennünket körülvevő értékeket. Mindenkinek hozzá kell tennie valamit képességei és tudása szerint az egyéni, illetve a közös boldogulásunkhoz. A falunap pedig szép példája a közösségi összefogásnak – olvasható a közösségi oldalon.

Az önkormányzat háláját fejezte ki a község képviselő-testületének, az Erdőkürt Szlovák Nemzetiségi Önkormányzat képviselő-testületének, az önkormányzati és a hivatali dolgozóknak, illetve a fiataloknak az áldozatos munkájukért, amivel szebbé varázsolták a falu napját.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában