Balesetveszély

2023.08.17. 07:38

Ezeket tanácsolja a rendőrség a kánikula idején a nógrádi sofőröknek, mutatjuk!

Augusztus közepére visszatért a kánikula. A Nógrád Vámegyei Balesetmegelőzési Bizottság a KRESZ szabályainak betartása mellett a kánikulában való vezetés veszélyeire hívta fel a figyelmet közösségi oldalán.

Gubányi Patrik

A napokban kánikulára számíthatunk. A szakemberek azt javasolják, mindig legyen nálunk ivóvíz

Forrás: Nool.hu illuszráció

Fotó: Kozma István

Mint írták: az elkövetkezendő napokban – az időjárási előrejelzések alapján – kánikula várható, ezért a  megszokottnál figyelmetlenebbek és türelmetlenebbek lehetünk, ami miatt érdemes néhány fontos tanácsot betartani. 

A bejegyzésben rámutattak: ez idő tájt csökkenhet a koncentráció és tompulhatnak a reflexek, ami már önmagában sok balesetveszélyes helyzetet teremthet a közlekedésben gyalogosként és járművezetőként egyaránt. 

Hangsúlyozták: kérik a járművezetőket, ha tehetik, a kora reggeli órákban induljanak útnak, fogyasszanak megfelelő mennyiségű alkoholmentes folyadékot, és hosszabb út során tartsanak többször pihenőt. Hozzátették, legyünk türelmesebbek a közlekedés többi résztvevőjével szemben, vezessenek lassabban, és tartsanak nagyobb követési távolságot.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában