Lomtalanítás

2023.08.30. 21:10

Elszállítják a lomokat Nagybárkányban, mutatjuk miket helyezhetnek ki a lakosok

Lomtalanítást végez Nagybárkányban a VGÜ Nonprofit Kft. augusztus 31-én és szeptember 1-én, azaz csütörtökön és pénteken reggel.

Veres Edina

Használhatatlanná vált bútorokat, ágybetéteket is elszállítanak a településről

Forrás: Nool.hu illuszráció

Fotó: Lang Róbert

A település közösségi oldalán olvasható tájékoztatás arra hívja fel a lakosok figyelmét, hogy a lomtalanítás során csak olyan, a háztartásokban keletkező, nagy darabos hulladékot szállítanak el, amelyek nem férnek bele a gyűjtőedénybe. Ilyen például az ágybetét, a bútordarabok, a játékok, a kerékpár, a szőnyeg, a szánkó, vagy épp a babakocsi. 

Ugyanakkor egyebek mellett az építési és bontási törmeléket, a különleges kezelést igénylő, illetve a veszélyes hulladékokat sem gyűjtik majd össze a VGÜ munkatársai a házak elől. A bejegyzésből végül az is kiderült, hogy a nagybárkányi lakosoknak az elszállíttatni kívánt hulladékot a lomtalanítás napjain legkésőbb reggel 6 óráig ki kell helyezniük, de előnyösebb, ha ezt már előző este megteszik. A posztban hozzátették: a járat minden utcán egyszer megy végig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában