Ünnepség

2023.08.27. 11:46

Díszpolgárt avattak a becskei falunapon (fotók)

Földvári Lászlóné személyében új díszpolgárt választott az önkormányzat Becskén. A falunapon a szórakoztató műsorok mellett két, nemrégiben elkészült fejlesztést is átadtak hivatalosan.

Hegedűs Henrik

A mulatós zenét szolgáltató Bódi család tagjainak fellépését megelőzően a község művelődési házának udvarán található szabadtéri színpadon Agócs Pál polgármester nyújtotta át a kitüntetést Földvári Lászlónénak, aki az 1980-as évek óta vett részt a település közösségi életében, tanácstagként, később önkormányzati képviselőként, mindeközben tanítónőként, majd az összevont általános iskola és óvoda vezetőjeként dolgozott.

A másik fontos eseményrész a közelmúltban megvalósult két kivitelezés átadása volt Balla Mihály országgyűlési képviselő és Bíró Anna, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Nógrád vármegyei területi felelőse jelenlétében. Az egyik beruházás a csapadékvíz-elvezető rendszer korszerűsítése volt, a másik az idegenforgalmi szempontból jelentős buddhista központ és sztúpa könnyebb megközelítését biztosító út felújítása.

A honatya ezekkel kapcsolatban hangsúlyozta, a nyár folyamán bekövetkezett természeti csapások, így a több falut elárasztó árvizek tökéletesen mutatják, az időjárási szélsőségek miatt kiemelten fontos, hogy főleg azokon a településeken, amelyek völgykatlanban helyezkednek el, és a környező domboldalakról esetlegesen lezúduló víztömeg miatt veszélyeztetettebb pontok, megfelelő minőségű elvezető rendszerek legyenek.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában