Levélváltás

2023.08.02. 15:56

A helyi MSZP kérdezett, a gyarmati kórház vezetése válaszolt

A közelmúltban nyílt levélben kereste meg a balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézet vezetőjét az MSZP helyi szervezete. Az egészségügyi intézmény szintén írásban reagált a szocialisták által megfogalmazott felvetésekre és kritikákra. A levélváltás a Facebook nyilvánossága előtt zajlik.

Nool.hu

Keviczky Richárd, a szocialisták balassagyarmati szervezetének elnöke nemrég nyílt levélben kereste meg Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézet főigazgatóját, hogy kritikai észrevételeire válaszokat kérjen a szakembertől. A helyi MSZP Facebook-oldalán is közzétett levélben egyebek mellett azt írta: „A közösségi médiában egyre többször olvasható, de személyes tapasztalat alapján is állítható, hogy valami nincs rendben a Balassagyarmati Dr. Kenessey Albert Kórház és Rendelőintézetben a járóbeteg szakellátáshoz való hozzájutás tekintetében. (...) Annak érdekében, hogy megbizonyosodjunk az emberek véleményéről, több mint 800 helyi lakossal beszéltünk telefonon. Tájékoztatom, hogy a megkérdezettek több mint 90 százaléka tudott a problémáról és egyetért azzal, hogy legyen gördülékenyebb, gyorsabb a járóbetegek szakorvosi ellátáshoz való hozzájutása! Tisztelettel kérem, hogy saját hatáskörében tegye meg a szükséges szakmai intézkedéseket a problémák rendezése érdekében.”

Dr. Tóth Judit főigazgató a napokban válaszlevélben tételesen − szakterületenként − reagált az MSZP-elnök felvetéseire, valamint hozzátette: „intézményünkben a járóbeteg-irányítási rendszer kidolgozása zajlik, hogy a jövőben betegeinket még gördülékenyebben, még jobban tudjuk szakrendeléseinken ellátni (...) Intézményünk a Covid-járvány során az első pillanattól kezdve kijelölt kórházként dolgozott a védekezés frontvonalában. A COVID-19 fertőzött betegeken kívül mindvégig elláttuk a sürgős, illetve szoros határidőn belül ellátandó (pl. daganatos) betegeket is.”

A főigazgató megkérte továbbá a helyi szocialista vezetőt, hogy „felelős politikusként a továbbiakban tartózkodjon valótlan állítások nyilvánosságra hozatalától, a közvélemény intézményünkről alkotott képének negatív irányú manipulálásától”. A teljes levélváltás az MSZP balassagyarmati szervezetének nyilvános Facebook-csoportjában elolvasható.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában