Program

2023.07.16. 14:35

Több mint ötven veterán jármű vett részt a keszegi találkozón

Az AKH Prémium Partner Hálózat Veteránjármű Kupasorozat harmadik állomásaként rendezték meg a II. Keszegi Veteránjármű Találkozó és Túrát szombaton a helyi Szabadidő Központ területén. Az érdeklődők több mint ötven veteránjárművet csodálhattak meg, amelyeket a szervezők több kategóriában is díjaztak.

Lászlók Judit

Nem volt hiány ritkaságokban sem a több mint félszáz régi járgányt felvonultató programon

Forrás: Nool.hu

Fotó: Beküldött

Gebhardt Tamás, helyi lakos és egyben az esemény főszervezője portálunk érdeklődésére elmondta, a tavalyi sikerre való tekintettel az önkormányzattal együttműködésben szombaton immár második alkalommal rendezték meg a Keszegi Veteránjármű Találkozó és Túrát a helyi Szabadidő Központ területén. A rendezvény szervezésében pedig közel hatvan ember vett részt.

Szép számú résztvevő jött össze a keszegi rendezvényre
Fotó: Beküldött / Forrás: Nool.hu

– A találkozón és a túrán egy két kivételtől eltekintve az 1994 előtti gyártási dátummal rendelkező, az oldtimer megnevezéshez méltó állapotú járművekkel lehetett részt venni. Összesen pedig ötvenegy veteránjármű, illetve négy rally csapat nevezett. Közülük tizenhárom oldtimer minősítésű autót, valamint négy versenyautót is megtekinthettek a látogatók kiállításon. A résztvevő járműveket tizenegy különböző országban gyártották, illetve az átlagéletkoruk negyvenkettő évre tehető – mondta Gebhardt Tamás. 
– Ebben az évben új túraútvonallal és feladatokkal vártuk a magukat, valamint a gépjárművüket próbára tenni kívánó veteránosokat. A túra hossza közel hatvan kilométer volt, amelynek során Keszegről indulva érintettük Ősagárdot, Felsőpetényt, Alsópetényt, Nézsát, Legéndet, Galgagutát, Nógrádsápot, Acsát, Csővárat, Pencet, majd visszaérkeztünk Keszegre. 

A résztvevők percenként indultak egymás után és a kijelölt útvonalon a KRESZ szabályait betartva kellett 49 kilométer per óra átlagsebességet teljesíteniük külső segítség igénybevétele nélkül. Emellett készítettek egy kvízt is, amit az autósoknak kellett kitölteniük, a helyesen válaszolók pedig részt vehettek egy nyereménysorsoláson.

A hőség ellenére nagyon jól sikerült a rendezvény
Fotó: Beküldött / Forrás: Nool.hu

A főszervező kifejtette továbbá, az esemény során az is kiderült, hogy a helyiek közül többen rendelkeznek veterán járművekkel, méghozzá olyanokkal, amelyek nem feltétlenül az oldtimer kategóriába tartoznak. Így a látogatók a külön erre a célra létrehozott szekcióban veteránkorú traktort vagy éppen terepjárót is megtekinthettek. Mint mondta, az idei találkozó másik különlegessége volt, hogy a szervezők, az önkormányzat és a résztvevők hagyományteremtő jelleggel közösen elültettek egy fát a szabadidő parkban. 

A túrát követően az alábbi kategóriákban értékes nyereményekkel díjazták a járműveket és az autóvezetőket: a túra legjobb átlag sebességtartó teljesítménye, a legszebb autó, a legidősebb jármű, a legkülönlegesebb jármű. Továbbá kiosztották Keszeg község külön díját, valamint három szervezői külön díjat is. Emellett minden résztvevő kapott emlékérmet és egy üveg bort is. 

A tavalyihoz hasonlóan idén is rengeteg pozitív visszajelzést kaptak a szervezők, így jövőre ismételten július második hétvégéjén szeretnék megrendezni a találkozót új útvonallal és feladatokkal. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában