Fejlesztés

2023.07.13. 17:49

Tanösvényt és iskolakertet is építenek a 25 milliós támogatásból Szilaspogonyban

A település önkormányzata 25 millió forintos támogatást nyert a Top Plusz Élhető települések című kiírásán.

Veres Edina

A portálunkhoz eljuttatott közlemény szerint a szilaspogonyi projekt célja egy olyan zöldfelület megújító fejlesztés, amely egyfelől komplex módon hozzájárul a községben élők számára az élhető települési környezet kialakításához. Másrészről a felújítás – a környezetei fenntarthatóság jegyében – a szabadidő hasznos eltöltéséhez is lehetőséget kíván biztosítani, első sorban a fiatalok helyben maradásának elősegítse érdekében. 

A tájékoztatás szerint a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program Plusz (TOP Plusz) pályázaton nyert összegből a megvalósítás helyszínét befüvesítik, illetve őshonos fafajtákat is telepítenek a területen. A beruházás során játszóteret és szabadtéri tornapályát, valamint tanösvényt is létesítenek. Mindemellett pedig a szemléltetés és gyakorlati tapasztalatszerzés céljából egy iskolakertet – pontosabban közösségi kertet – alakítanak ki. A pályázat megvalósítása végül, de nem utolsó sorban akadálymentesítést is tartalmaz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában