Ösztöndíj

2023.07.30. 09:28

Támogatják a diákok tanulmányát a helyben történő munkavégzés érdekében Bátonyterenyén

A helyi fiatalok tanulmányait, a helyben történő foglalkoztatást támogatná Bátonyterenye önkormányzata.

Gulyás Edina

Jövőnk van Bátonyterenyén címmel alapított tanulmányi ösztöndíjat a helyi képviselő-testület. A tehetséges bátonyterenyei fiatalok felsőfokú tanulmányait támogatnák a kezdeményezéssel, annak érdekében, hogy a városban működő cégeknél vállaljanak később munkát – adták hírül a közösségi oldalon. 

Mint arról a bejegyzésben beszámoltak: az ösztöndíjra azok a helyi fiatalok pályázhatnak, akik a felhívásban meghatározott hiányszakmákban szereznek diplomát és vállalják, hogy a támogatással megegyező időtartamban végzettségüknek megfelelő szakmában helyezkednek el Bátonyterenyén. Idén az általános orvos, a fogorvos, a jogász, az óvónő és a szociális munkás, vagy szociálpedagógus foglalkozásokat határozták meg hiányszakmaként. 

A felhívásból az is kiderül, hogy a következő oktatási évben havi ötvenezer forintos támogatást kaphat legfeljebb két pályázó. Az ösztöndíjra augusztus 31-ig, csütörtökig lehet benyújtani a pályázatokat. Arról bővebb információ a város közösségi oldalán olvasható. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában