Köszöntő

2023.07.19. 11:37

Öt újonc erősíti Nógrád lánglovagjainak csapatát

Száznégy tűzoltó – köztük öt nógrádi – tett fogadalmat a napokban a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság székháza előtt. A tiszthelyetteseket Salgótarjánban is köszöntötték, illetve átvették kinevezési okmányaikat is.

Veres Edina

Hétfőtől öt új tiszthelyettes teljesít szolgálatot szűkebb hazánkban

Forrás: Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Fotó: Szeles Péter

Szeles Péter, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője portálunkat arról tájékoztatta, hogy hétfőtől öt új tiszthelyettes – Szarvas Ákos, Tóth Gergő, Hugyec Gábor, Németh Dávid Alex, valamint Deák Levente – teljesít szolgálatot szűkebb hazánkban.

Salgótarjánban Seres Tibor tűzoltó ezredes a vezetői állomány előtt személyesen is fogadta az újoncokat. A Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság igazgatója előbb gratulált a képzés abszolválásához, majd meghatározta a következő időszakra vonatkozó elvárásokat. A fő feladatok közé sorolta a tanulást, illetve az elméletben elsajátított ismeretek gyakorlatba való átültetését.

Seres Tibor azt ajánlotta a tiszthelyetteseknek, hogy járjanak nyitott szemmel, figyeljenek és tanuljanak a tapasztalt kollégáktól, illetve ne legyenek restek segítséget kérni! Mindemellett az igazgató kiemelte a mentori utasítások követésének jelentőségét, valamint arra kérte a tiszthelyetteseket, hogy továbbra is tanúsítsanak fegyelmet, illetve feladataikat elhivatottan, elkötelezetten végezzék. Az igazgató úgy fogalmazott: a feladat ugyan nem lesz könnyű, viszont egysíkú sem, hiszen minden szolgálati nap, minden beavatkozás más és más.

A köszöntőt követően Seres Tibor átadta a kinevezési okmányokat, majd a tiszthelyettesek megismerkedhettek a vezetői állománnyal és tájékoztatást kaptak az igazgatóság feladatrendszeréről, illetve a felépítéséről is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában