Felhívás

2023.07.12. 06:58

Nógrád-szerte egyre többen pattannak motorra a jó időben

A kedvező időjárási körülmények lehetővé teszik, hogy egyre több motorkerékpáros jelenjen meg az utakon, amellyel megnövekedhet a baleseti veszélyhelyzetek kialakulásának lehetősége is.

Nagy Orsolya

A Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága közösségi oldalán hívta fel a figyelmet, hogy a balesetek megelőzése érdekében fontos, hogy a motorosok fokozott óvatossággal közlekedjenek, hiszen a közúti közlekedés védtelen résztvevői közé tartoznak.

– Elengedhetetlen továbbá, hogy a motorkerékpárosok saját magukat és járműveiket is felkészítsék a közlekedésre, valamint az is, hogy elindulás előtt mindig ellenőrizzék motorjaik műszaki állapotát. Kizárólag kifogástalan műszaki állapotú, és biztonságtechnikailag is megfelelő motorkerékpárral szabad ugyanis közlekedni – hívta fel a figyelmet a balesetmegelőzési bizottság.

Hozzátették: amennyiben motorral közlekednek, a közúti közlekedési szabályokat és a sebességhatárokat fokozottan tartsák be a különböző közlekedési manőverek során, valamint az út-, a látási és az időjárási viszonyoknak megfelelően, fokozott figyelemmel vezessenek.

A bizottság arra is kitért, hogy kiemelten fontos a réteges öltözködés és a jó minőségű – lehetőség szerint feltűnő színű, fényvisszaverővel ellátott – védőruházat, vagy védőfelszerelés használata. A motorosok viseljenek továbbá bukósisakot és megfelelő védőfelszereléseket, amelyek egy esetleges ütközés, vagy esés során nagymértékben csökkentik a motorosok fej-, gerinc-, és végtagsérülésének a kockázatát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában