Nool.hu podcast

2023.07.14. 11:31

Nógrád legnagyobb református közösségét fogja össze a diósjenői lelkész (podcast)

Minap a diósjenői református közösség ünnepélyesen beiktatta új lelkészét, Karászi Attilát. Podcastünkből közelebbről is megismerhetitek a történetét.

Lászlók Judit

Karászi Attila Zsolt

Forrás: reformatus.hu

Mint arról beszámoltunk: Karászi Attila lelkészt a közelmúltban hivatalosan is beiktatta a diósjenői református közösség. A ceremónián jelen volt Balog Zoltán, a Magyarországi Református Egyház Dunamelléki egyházkerületének püspöke, Nyilas Zoltán, az Északpesti Református Egyházmegye esperese, Gottfried Richárd, a gyülekezet előző lelkipásztora, Laczkó Mihály római katolikus plébános, valamint Füke Szabolcs evangélikus lelkipásztor is.

A lelkipásztort egyebek mellett megkérdeztük, milyen érzések kavarogtak benne a beavatási ceremónián, de az is szóba került, mit tart a legfontosabb feladatának. Emellett elárulta, miért fontos számára Diósjenő, ahol egyébként szűkebb hazánk legnagyobb református közössége él.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában