Mindszenti napok

2023.07.06. 19:40

Mindszentiek találkozójára utaztak Csongrád vármegyébe a mátramindszentiek

Feledhetetlen napokat töltöttek a mátramindszentiek a Csongrád megyei Mindszent városában, ahol a közelmúltban 18. alkalommal rendezték meg a Mindszenti napokat.

Gulyás Edina

Fellépések is színesítették a programot, a mátramindszenti hagyományőrzők is felléptek

Forrás: nool.hu

Fotó: Beküldött

– Harminc évvel ezelőtt a Csongrád megyei Mindszenten rendezték meg először a Mindszenti napokat. Idén szintén ez a város adott otthont a programnak – tájékoztatott Horváth János, Mátramindszent polgármestere. – Az azóta eltelt években rendszeresen találkoztak a Kárpát-medence „mindszent” elő-, vagy utónevű települései, az idei a 18. alkalom. A három napos nemzetközi, kulturális programot mindig más falu, vagy város önkormányzata szervezi meg, Mátramindszent már négy alkalommal töltötte be a házigazda szerepét. 

Mint mondta, idén is feledhetetlen napokat töltöttek együtt a települések lakói, számtalan program színesítette a három napot. A nógrádi faluból közel ötvenen vettek részt a rendezvényen, ahol a mátramindszenti Rozmaring Asszonykórus is színpadra lépett. 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában