Megnyitó

2023.07.23. 21:37

Különleges technikákkal alkotott, egyedi műveket mutat be a gyarmati tárlat

A nemezelő, bútorfestő és a quilling szakkör közösségének alkotásaiból nyílt kiállítás Balassagyarmaton a napokban.

Lukács Zsófia

A tárlat augusztus 22-ig várja a látogatókat.

Forrás: Nool.hu

Fotó: L. Zs.

A Mikszáth Kálmán Művelődési Központ aulájában tekinthetők meg a szakkörökön készült kézműves munkák. A Tudásunkkal kézenfogva című kiállítás megnyitóján Golyán Krisztina intézményvezető köszöntötte a megjelenteket.

– Az alkotói szakkörök által új közösségek jöttek létre és régiek erősödtek meg. A jelenlegi kiállítás a nemezelő,a bútorfestő, a quilling szakkör, valamint a művelődési központ összetartó és kitartó munkájának eredménye  – mondta a művelődési központ vezetője.

A kiállítást Máté Lászlóné, a Nemzeti Művelődési Intézet Nógrád vármegyei igazgatója nyitotta meg és ajánlotta a megjelentek figyelmébe. – A Nemzeti Művelődési Intézet A szakkör című programját a pandémia időszaka után indította el azzal a céllal, hogy a közösségeket újra visszacsábítsa az intézményekbe és a közösségi színterekre. Kisfilmekkel segítették a résztvevők fejlődését, amelyek bemutatták a hagyományos népi kézműves mesterségeket és azok modernizált változatát – ismertette beszédében Máté Lászlóné.

Arra is kitért, hogy öt személy számára biztosítottak alapanyagot szakkörönként és a kisfilmek segítségével 20 alkalmat biztosítottak arra, hogy elsajátítsák a résztvevők a mesterséget. Az eseményt megtisztelte jelenlétével Frankó Viktória, a balassagyarmati kulturális bizottság elnöke, valamint Győr János önkormányzati képviselő. A rendezvényen közreműködött Babicz Beáta gitárjátékával, illetve a Napsugár Nyugdíjas Klub verses, zenés előadásokkal.

A tárlat augusztus 22-ig várja a látogatókat.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában