Véradás

2023.07.17. 08:09

Karjukat nyújthatják a donorok Mátraverebélyben

Annak érdekében, hogy hazánkban a vérellátás folyamatos legyen, sokat tesznek a véradásokat szervező szakemberek, július 20-án, csütörtökön Mátraverebélyben várják a donorokat.

Gulyás Edina

Mátraverebélyben várják a donorokat

Forrás: Nool

Fotó: NMH archív

Az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt Nógrád megyei szervezetének munkatársai folyamatosan lehetőséget biztosítanak a segítségnyújtás eme formájára. Legközelebb július 20-án, csütörtökön, 13.30 és 15 óra között Mátraverebélyben a művelődési házban tartanak véradást.

– A betegek nyáron sem mennek szabadságra, ilyenkor is nagy szükség van a véradók önzetlenségére. Nem csupán műtétek és balesetek kapcsán szükséges a vérkészítmény, sok daganatos beteg terápiás céllal kapja azt. Évente félmillió egység vérre van szükség hazánkban – fogalmazott Tóthné Simon Andrea, a vöröskereszt megyei szervezetének munkatársa. – Ezért azokat, akik egészségesek és ezen a módon segítenék embertársaikat, várjuk a véradóeseményre. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában