Természet

2023.07.23. 15:45

Játékos kedvű kismalacok szaladoznak a nógrádi erdők mélyén (fotók)

A vadak is élvezik a nyarat Nógrád erdeiben. Hüvösi Csaba fotóriporterünk ismét elkapott pár látványos pillanatot.

Nool.hu

Fotóriporterünk egy egész csapat kismalacot is megörökített

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

Szarvasok, vaddisznók és muflonok is járják Nógrád erdeit, s csak türelmesnek kell lenni ahhoz, hogy sikerüljön is lencsevégre kapni a gyönyörű vadállatokat. Hüvösi Csaba fotóriporterünk nagy szenvedélye a természetfotózás, jól ismeri már Kelet-Nógrádban azokat a helyeket, ahol garantáltan felemelő találkozásokban lehet része a különféle vadakkal. 

A napokban is csendben, lélegzet-visszafojtva figyelte a természetet, melynek ezúttal is meglett a szemmel látható eredménye. Ráadásul nem csupán felnőtt példányokat, de egy egész csapat kismalacot is megörökített. Az apróságok lelkesen játszottak és kutakodtak, míg édesanyjuk óvó tekintetét le sem vette kicsinyeiről. A kicsi disznók azonban bármennyire is cukik, még véletlenül sem érdemes a közelükbe menni, riporterünk is kellő óvatossággal járt el a fotózás közben, hiszen a felnőtt példányok agresszívvá is válhatnak. Íme a bátorság eredménye képekben is!

Mint arról beszámoltunk:megkezdődött az őzek párzási időszaka. A szaknyelv ezt üzekedésnek nevezi, amikor is a bakok űzik a sutákat. Ez júliusban és augusztusban, mindössze négy-öt hétig szokott tartani.

 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában