Rendezvény

2023.07.15. 17:28

Ínycsiklandozó ételek sorakoztak Karancsberényben, a megyeriek vitték el a pálmát (fotók)

Juliálist tartottak a településen és második alkalommal rendezték meg a Vidék ízei főző- és kulturális fesztivált szombaton.

Nagy Orsolya

Hagyományos bográcsos ételeket főzött a többség, de a desszertek sem hiányoztak a menüből

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

Már kora reggel felsorakoztak a csapatok a településen, hogy finomabbnál finomabb ételeket főzzenek. Emellett a sportpályán II. Kanyó József és Kovács István kispályás labdarúgó emléktornát is tartottak, amelyet a Völgy Sportolói FC szervezett. Az egész napos rendezvényen kulturális zenés-táncos műsorok szórakoztatták az érdeklődőket, akik ízletes ételeket és süteményeket is kóstolhattak.

Lehoczkiné Csombor Erika polgármester portálunknak elmondta, hogy még tavaly szervezte meg a gasztronómiai rendezvényt a Reménység Nyugdíjas Klub. A kezdeményezéshez pedig az önkormányzat is beállt azzal céllal, hogy hagyományt teremtsenek, így jövőre is szeretnék megrendezni az eseményt, amennyiben majd a körülmények is engedik.  Szeretnék, ha minél több látogatót vonzzon ez a rendezvény és többen megismerjék a települést.

Gazdag volt a menü, vándorserleget is hazavihetett az egyik csapat

Rengeteg étellel készültek egyébként, így volt például csülkös körömpörkölt, szarvasragu pirított gancával, de palacsintát, fánkot, túrógombócot is sütöttek és más desszerteket is felsorakoztattak.

A főzőversenyen a nógrádmegyeri Együtt, egymásért nevű csapat bizonyult a legjobbnak. Második lett a Komlóimádók és polgárőrök csapata, míg a harmadik a Csöppentő csapat. A  vándorserleget pedig immár második alkalommal is az Ezerszín, Ezernyi Szív Egyesület vihette haza. A süteményversenyen két kategóriában értékeltek, így a hozott desszertek közül A konyha ördögei lettek az elsők, míg a helyszínen készített sütemények között a Komlóimádók és polgárőrök csapata szerezte meg az első helyet.

Az esti órákban a mulatozásé lesz a főszerep, hiszen Zámbó Krisztián ad koncertet, majd bállal zárják a napot, amelynek hangulatáról a Galga Express gondoskodik.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában