Főzőcske

2023.07.21. 12:12

Grillező versenyt rendeznek a rétsági iskola előtti téren

Hagyományteremtő szándékkal, első alkalommal tartanak grillező versenyt Rétságon, méghozzá igen rendhagyó helyszínen, az általános iskola előtti téren.

Hegedűs Henrik

A helyi művelődési központ és könyvtár, valamint egy külsős cég közös szervezésű rendezvénye július 22-én, szombaton délután 16 órakor kezdődik, ahol a terület viszonylagos szűkössége miatt mindössze öt főzőcsapat mérheti össze tudását, mindezt a Zöld Város Programhoz csatlakoztatva. 

A kiírás szerint az előzetes eligazítást követően 16 óra 30 perc környékén indul majd a versengés, ahol a különböző speciális, egyedi fűszerezésű hamburgerek és egyéb húskészítmények sülnek majd a forró rácsokon. A házigazdák természetesen biztosítják a csapatok számára az alapanyagokat, így a kimért darált sertéscombokat, a hamburgerzsemléket, a hozzávaló zöldségeket és a sajtot, ezen kívül faszenet és egy mini grillsütő berendezést is. A viadalon résztvevőknek pedig ehhez kell hozzáilleszteniük a maguk által hozott kiegészítőket, konyhai eszközöket, egyéb alapanyagokat, fűszereket, valamint az elkészült finomságok mellé járuló sajátos, szellemes dekorációkat.

A zsűri 18 óra 30 perckor áll munkába, értékeli az elkészült ételeket, majd fél óra múltán, 19 órától lesz az eredményhirdetés. A legjobbnak minősített társaság jutalma egy ötvenezer forint értékű vásárlási utalvány lesz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában