Beruházások

2023.07.01. 09:49

Fejlesztések sokasága valósult meg Kozárdon

N. O.

Az elmúlt két évben a településen jelentős beruházások valósultak meg, amelyek nemcsak az közművek fejlesztésére, a közlekedési infrastruktúra korszerűsítésére irányultak, hanem az alapszolgáltatások, a közösségi- és szabadidős tevékenységek feltételeinek megteremtését is célozták.

Az önkormányzat tájékoztatott: a Magyar Falu Programban, hosszas várakozás után idén szolgálatba állt az új falubusz, a Kossuth és a Boros utca felújítását követően pedig a Zrínyi köz is új aszfaltréteget kapott. Ezen kívül 29,15 millió forint pályázati forrásból valósul meg a belterületi vízrendezés második üteme, a Rákóczi úton pedig megújul a csapadékvíz elvezető árok is. 

Hozzátették: az önkormányzat 6,7 millió forintot nyert el új közösségi szolgáltatás bevezetésére. A lakosok kedvelt szabadtéri találkozóhelyén, a Juharliget pihenőparkban egy akadálymentes közterületi illemhely építési munkálatai zárulnak a napokban. Az új szolgáltatás bevezetésével javulnak a településen a közösségi élet feltételei, a fejlesztés hozzájárul a szabadidős tevékenységek, családi programok, kirándulások és rendezvények színvonalának emelkedéséhez.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában