Falunap

2023.07.02. 11:58

Cseh, szlovák és szerb testvéreikkel mulattak a csitáriak (fotók)

Szlovák, szerb és cseh testvértelepülésekről is érkeztek vendégek Csitárra a hétvégén, ahol a sportpályán megrendezett falunapon közösen szórakozhattak.

L.ZS.

Komjáti István a falu polgármestere (balra) egy díszoklevéllel köszönte meg Karel Janoušek korábbi cseh polgármester munkáját és a településsel való szoros együttműködését

Forrás: Nool

Fotó: E. Zs.

Komjáti István, Csitár polgármestere elmondta, hogy több mint 15 éve tartó kapcsolatot ápolnak a szlovákiai Kelenye önkormányzatával, szintén hosszú évek óta működnek együtt a Nyitra melletti Csitár községgel, valamint a szerbiai Tóba faluval és a csehországi Policevel is kapcsolatban állnak.

A testvértelepülési találkozó a helyi óvodások műsorával kezdődött, majd a községvezető köszöntötte  a jelenlévőket, mások mellett Kurucz Valériát, a szlovákiai Csitár polgármesterét, Csáky Ilonát, Kelenye polgármesterét, Balázs Dezsőt, Tóba tanácselnökét, valamint a közelmúltban megválasztott Karel Vondracseket, Police polgármesterét is.

Komjáti István beszédében kitért a település fejlesztéseire. – Rövidesen új élelmiszerbolt, szolgáltatóház fogja megynitni kapuit. Úgy gondolom, hogy a mai kornak megfelelő színvonalon szolgálhatják a lakosságot – hangsúlyozta a polgármester.  Hozzátette, hogy a Kossuth út egy szakasza is megújult, külsőleg felújították a sportöltöző épületét, valamint kialakítottak egy fitneszparkot is a településen. 

Oklevéllel köszönte meg az együttműködést

Ezt követően egy díszoklevéllel köszönte meg Karel Janoušek korábbi cseh polgármester munkáját és a településsel való szoros együttműködését. Karel Janoušek elmondta, hogy a több mint 15 éves kapcsolat során véleményeket cseréltek és segítették egymást a nógrádi Csitárral. – Örülök, hogy ilyen kitartó ez a barátság, remélem a jövőben is folytatódik – fogalmazott a cseh polgármester.

A köszöntők után kulturális programok sokasága szórakoztatta a közönséget. Fellépett többek között a csitári asszonykórus, a helyi fiatalok és idősebbek színdarabokat és néptáncot adtak elő, valamint Pohly Boglárka operetténekes és a Jó Laci betyár mulatós zenékkel szórakoztatta a közönséget. A látogatók a helyi babgulyást is megkóstolhatták, majd a Kardos zenekar húzta a talpalávalót. Mindezek mellett ugrálóvár, népi gyerekjátékok, csillámtetoválás, íjászat és hintózás is várta az érdeklődőket.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában