Program

2023.07.13. 09:30

Búcsút és falunapot szerveznek Tolmácson

Lászlók Judit

A Tolmácsi Közösségi Ház és Könyvtár a közösségi oldalán tett közzé egy felhívást, miszerint a hagyományaikhoz hűen idén augusztus 13-án, vasárnap rendezik meg a község legjelentősebb eseményét a Szent Lőrinc-napi búcsút és falunapot. Mint írták, a program 9.30-kor kezdődik szentmisével, aztán a programsorozatot a Görömbő Kompánia nyitja meg 15 órakor. Ezt követően Szeredy Krisztina és partnere operett részletekkel bűvöli el a közönséget, majd a Zúgófa és a Kereplő Néptáncegyüttes lépnek színpadra a Folt Zenekar kíséretében. 

Ezt követően ismét Szeredy Krisztináé lesz a színpad, aki magyar nótacsokrot ad elő, majd Simon Katalin és tanítványai énekelnek. A résztvevőket 18 órától egy finom vacsorára várják. Az est további részében a látogatók felnőtteknek ajánlott meséket hallgathatnak meg Szeleczki Mónika előadásában. Végül a napot utcabállal zárják. Napközben fakörhinta, népi játékok, kürtőskalács, fagyi, vattacukor, kézműves vásár és arcfestés is várja az érdeklődőket. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában