Hiedelmek

2023.06.20. 18:37

Varázslatos este vár a Nemtiben élőkre Szent Iván éjjelén

A nyári napfordulót szertartásos tűzgyújtással ünneplik Nemtiben. A civil kezdeményezéshez bárki csatlakozhat, aki Szent-Iván éjjelén felidézné a kapcsolódó babonákat.

G. E.

– Közeleg az év legvarázslatosabb éjszakája, amire különleges programmal készülünk. Szertartásos tűzgyújtással ünnepeljük az év legrövidebb éjszakáját, de azok, akik június 23-án, pénteken ellátogatnak a Szabadság út 36 szám alatti területre gyógynövényteát is kóstolhatnak – fogalmazott Ládeczki Anita, főszervező. – A 19 órakor kezdődő programon az érdeklődők megismerhetik a Szent Iván éji babonákat és hiedelmeket is, de lesz táltos dobolás és közös beszélgetés a tűz körül. 

Mint mondta, nem első alkalommal tartanak hasonló rendezvényt, aminek célja, hogy egy jó hangulatú estét tölthessenek együtt a helyiek, mellette pedig feleleveníthetik a régi hagyományokat és szokásokat. Egyre többen csatlakoznak a programokhoz, amelyek szervezésében a Kiskerttől a Bográcsig Egyesület is részt vesz. A különleges este ingyenesen látogatható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában