Adomány

2023.06.15. 16:04

Vállalkozói segítséggel alakítottak ki új játszóteret a salgótarjáni intézmény udvarán

Nagylelkű adománynak köszönhetően egy új modern óvodai játszótérrel gazdagodott az Illyés Gyuláné Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény salgótarjáni telephelye, amelyet ünnepélyes keretek között adtak át csütörtökön.

Nagy Orsolya

Szebbé tették a gyerekek mindennapjait

Forrás: Nool.hu

Fotó: Hüvösi Csaba

A rendezvényen Németh-Vas Zsanett, az Illyés Gyuláné Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény óvodai egységének vezetője elmondta: örömükre szolgál, hogy az ÉLTEX Kft. nagylelkű felajánlásának köszönhetően egy több hónapja tartó munka eredményét ünnepelhetik.

– Tavaly év végén vettük fel a kapcsolatot a céggel, amikor jelezték, hogy szeretnének támogatást nyújtani a gyógypedagógiai óvodánk felé. Ez a segítség egy nagyvonalú adományozással idén januárjában sikeresen meg is valósult. A társaságnál felismerték, hogy segítségükkel a gyermekek és gondozóik mindennapi életét szebbé tehetik és ezt tovább gondolván egy újabb végtelenül nagylelkű felajánlás érkezett részükről. Így fogalmazódott meg a játszótér kialakításának gondolata – közölte a vezető.

Fenes Andrea Anna igazgató kifejtette: több éve felmerült már az igény, hogy az intézmény udvarán legyenek a gyerekek szabadidejét szolgáló hasznos esztétikus és biztonságos mozgásfejlesztő eszközök.

Helyi cég felajánlásából készültek gyermek játékok az Illyés Gyuláné óvodában
Több hónapig tartó munka eredményét ünnepelhették meg csütörtökön | Fotó: Hüvösi Csaba / Forrás: Nool.hu

– A lehetetlent nem ismerő kollégánk, Németh-Vas Zsanett véletlenszerű találkozása a cég képviselőivel a felajánlások sorát indította el. Az összefogásnak, a céltudatos szervezésnek, valamint a kft. nagylelkű anyagi ráfordításának köszönhetően valósulhatott meg a több elemből álló játszótér – mondta az igazgató, aki háláját fejezte ki a nagylelkű adományért.

Segítik a gyerekek fejlődését

Vass Zoltán, a cég ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott, hogy nagyszüleitől és szüleitől mindig azt tanulta, ahol szükség van, ott segíteni kell. Ezt a fontos elvet a megalakulása óta a cég is képviseli.

– Kaptunk egy felkérést tavaly az óvoda dolgozóitól, amelyet körültekintően megvizsgáltunk és végiggondoltuk lehetőségeinket. Úgy gondoljuk, hogy egy olyan közösséget tudunk segíteni, akik megérdemlik és nagy szükségük is van rá. Ezek a gyerekek különlegesek. Ők szenvedik a legnagyobb szükségét annak, hogy olyan környezetet teremtsünk a részükre, amely segíti a fejlődésüket és hozzájárul a bennük rejlő speciális képességek kibontakoztatásához – emelte ki az ügyvezető igazgató, aki reméli, hogy jó példával szolgálnak a gazdaság többi szereplőjének, hogy a megtermelt jövedelmük egy részét nemes célokra is fordíthatják.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában