Adománygyűjtés

2023.06.26. 15:24

Táncközpont kialakítására gyűjt a gyarmati sportegyesület

A Vitalitás Sportegyesület táncszakosztályának jelenleg 22 tagja van, akik rendre jelentős sikereket érnek el a hazai és a nemzetközi versenyeken egyaránt. Sikeresen pályáztak egy balassagyarmati önkormányzati tulajdonban lévő épületre, amelyből táncközpontot szeretnének létrehozni. Az ingatlan felújítási költsége azonban magas, így adománygyűjtésbe kezdtek.

Lászlók Judit

A Vitalitás Sportegyesület táncszakosztálya rendre jelentős sikereket ér el a hazai és a nemzetközi versenyeken

Forrás: Beküldött fotó

 A táncszakosztály jelentős sikereket ért el

A Vitalitás Sportegyesület táncszakosztálya 1999 szeptemberében jött létre. Az azóta eltelt 24 évben pedig számos sikert értek el hazai és nemzetközi versenyeken egyaránt, szerepeltek tévéműsorokban. Télen hat tanítvány egy hetet tölthetett el Cipruson egy Európai Uniós program keretében. Az utóbbi tíz évben a magyarországi alapítású nemzetközi táncszervezet, a WDA World Dance Association versenyein, illetve Európa-bajnokságain értek el kiemelkedő sikereket. Legutóbb három első helyezéssel és több második, harmadik hellyel térhettek haza a Budapesten rendezett Európa-bajnokságról. Emellett a szakosztály versenyzői közül többen is a táncot választották hivatásként. Egy korábbi tanítvány például a Fővárosi Nagycirkuszban táncol, míg egy másik rúdtáncoktató egy budapesti frekventált táncstúdióban. Sebján Rozália, a szakosztály egyik felkészítője elvégezte a Magyar Táncművészeti Egyetem mesterképzését és moderntánc pedagógus lett, illetve táncolt a Budapest Táncszínházban is táncművészként.

táncközpont
Jelenleg is gyűjtik az adományokat a táncközpont létrehozására
Forrás: Beküldött fotó

 Vágynak egy saját táncközpontra

Sebjánné Rabóczki Terézia szakosztályvezető elmondta, hogy 2002 óta a Rózsavölgyi Márk Alapfokú Művészeti Iskola moderntánc tagozatán tanít, ahol felkínálta az ott tanuló gyerekeknek a lehetőséget a Vitalitás S. E. táncszakosztályához való csatlakozáshoz. Így a heti két iskolai alkalom mellett még egy versenyfelkészítő foglalkozáson is részt vehetnek az egyesület égisze alatt. 

– Sem a táncszakosztálynak, sem a művészeti iskolának nincs önálló táncterme. Emiatt a városban szinte mindig más helyszínen tartjuk a foglalkozásokat. Az áldatlan állapot nagyon fárasztó, hiszen a felszerelést mindig cipelni kell, ráadásul a fellépő ruhákat is otthon tárolom. Továbbá ezeken a helyszíneken nincs tükör és balettrúd, illetve a padlózat sem megfelelő – mondta Sebjánné Rabóczki Terézia. Hozzátette: korábban megpályáztuk az egykori CBA üzlet épületét, amelyet tavaly ősszel kaptunk meg az önkormányzattól. Azonban a több éve üresen álló ingatlan rendbetételének rendkívül magasak a költségei. Egyrészt túl nagy az alapterület, másrészt egyebek mellett szétfagyott a víz- és a fűtőrendszer is. A legnagyobb költséget a speciális padlózat kialakítása jelenti.

A táncszakosztály vezetője kifejtette: férje víz-gáz-fűtésszerelőként dolgozik, aki a barátaival a nagyobb volumenű épületgépészeti munkálatokat elvégzi társadalmi munkában. Kaptak felajánlásokat, például festéket és bútorokat is. Emellett a szülők és az egyesület folyamatos támogatása elengedhetetlen számukra, amiért nagyon hálásak.

 Adománygyűjtésbe kezdtek

– Jelenleg zajlik egy adománygyűjtés a táncközpont létrehozására. A közelmúltban a szülők szerveztek egy jótékonysági bált, amelynek köszönhetően hatszázezer forintot sikerült összegyűjteni. Ezt a speciális padlóhoz szükséges faanyag megvásárlására fordítjuk. Azonban a gyűjtés továbbra is folytatódik, így aki szeretné, támogathatja a projektünket – fogalmazott a szakosztályvezető. Hozzáfűzte, az épületgépészeti munkálatokkal lassan végeznek, a többit a szülők társadalmi munkában végzik majd el. A terveik szerint a következő versenyszezonra már ott készülhetnek, illetve a nyári edzőtábort is a táncközpontban tarthatják majd meg. 

Közösségépítő programokat tartanának

Sebjánné Rabóczki Terézia végül kitért arra is, hogy a táncközpont létrejöttével akár az óvodától a szakmát adó táncos képzés feltételei is megvalósulhatnak, illetve hosszabb távon egy mozgásközpont alapjául is szolgálhat. Emellett szeretnének majd a helyszínen közösségépítő programokat, rendezvényeket, kamara előadásokat és felnőtt táncoktatást is tartani. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában