Tűz

2023.06.12. 16:58

Nem került veszélyes anyag a levegőbe a bátonyterenyei tűznél

A katasztrófavédelmi mobil labor nem mért egészségügyi határértéket meghaladó adatokat pénteken Bátonyterenyén, ahol tűz volt egy akkumulátorokat feldolgozó üzemben.

G. E.

Több tűzoltó is a helyszínre vonult

Forrás: Nool.hu

Fotó: Vendel Lajos

Mint arról beszámoltunk, június 9-én, pénteken este tűz ütött ki a SungEel HighTech Kft. bátonyterenyei üzemében. A közösségi oldalon ezt követően több bejegyzés szólt arról, és portálunk is megírta, hogy a www.metnet.hu adatai szerint pénteken este rövid időre megugrottak a légszennyezettségi mérési adatok a városban. 

– A helyszínre riasztották a katasztrófavédelmi mobil labort is, az épületen kívül és a telephely közelében végzett mérések során veszélyes gázkoncentráció nem volt kimutatható, lakosságvédelmi intézkedésre nem volt szükség – tájékoztatott megkeresésünkre Szeles Péter, a Nógrád Vármegyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság hivatalvezetője. Hozzátette: egészségügyi határértéket meghaladó értéket nem mértek. Mint utólag kiderült, a mérési adatok állítólagos megugrása és a tűzeset időpontja sem esett egybe.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában