Sport

2023.06.16. 14:29

Milliós jutalmat zsebeltek be a földkerülő tarjáni közgések

Akár kétszer is megkerülhették volna a Földet, ugyanis több mint 84 ezer kilométert tettek meg az NMSzC Táncsics Mihály Technikum diákjai és tanárai az elmúlt 11 hétben. A salgótarjáni tanintézet a Millió lépés az iskoláért című verseny vármegyei győzteseként a mozgást népszerűsítő országos akcióban gyűjtött pontjaival egymillió forint értékű sportszerhez jutott.

G. P.

Millió lépést tettek az iskolájukért a közgés diákok

Forrás: Beküldött fotó

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége az Aktív Magyarország Program támogatásával március 27-én indította útjára az ország legnagyobb, mozgásra ösztönző kihívását, Millió lépés az iskoládért címmel. Az akcióban az Országos Kékkörnek – 2583 kilométer – megfelelő távolságot kellett megtennie a nevezett iskoláknak.

A Magyar Szervátültetettek Szövetségének honlapján tájékoztattak: – Mindenki a maga szerencséjének a kovácsa lehetett, hiszen minél többször teljesítette az Országos Kékkör távját az adott iskola, annál többször kerülhetett be abba a bizonyos kalapba, így növelhette az esélyeit a közjegyző által hitelesített minapi sorsoláson.

Az Nógrád Vármegyei Szakképzési Centrum portálunkhoz eljuttatott közleményében jelezte, hogy a Táncsics diákjai egymillió forintot nyertek a programban. Hozzátették: az akció célja az volt, hogy március 27-től 11 héten át a lehető legtöbb magyar gyermek mozogjon minden nap, és az életük részévé váljon az aktív életmód.

Több mint háromszázan csatlakoztak

– Egyik tanítványom szervátültetett édesapja, Zilaj Csaba kérdezett meg arról, hogy nem szeretnénk-e csatlakozni  a programhoz. Természetesen azonnal igent mondtam, számos diákkal és kollégával karöltve. A versenyben a 73. helyet szereztük meg, tehát csont nélkül bezsebeltük az egymillió forintos nyereményt – mondta érdeklődésünkre Molnár Ferenc, az iskola testnevelő tanára.

Kiemelte: iskolájukból 330 diák és több tanár is letöltötte a kezdeményezéshez szükséges applikációt, s a napi rendszeres mozgással igyekeztek pontjaikat szaporítani. Ezt azt jelenti, annyit mozogtak összességében, mintha több mint 32-szer teljesítették volna az Országos Kékkört, illetve több mint kétszer az Egyenlítő mentén megkerülték volna a Földet. Molnár Ferenc ismertette, hogy a programot támogatva számos önkormányzat vállalta, hogy a területükön lévő iskoláknak, amelyek legalább ötször teljesítik az Országos Kékkör távját 300 ezer forint értékű támogatást biztosítanak. A támogatást a Közgé szintén kiérdemelte.

A versenyben egyébként benevezett a Nógrád Megyei Szakképzési Centrum másik intézménye, az NMSzC Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakközépiskola is, akik a rendszeres mozgással virtuálisan mintegy 7,5-szer tették meg az Országos Kékkört.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában