Esemény

2023.06.16. 12:31

Megtervezték álmaik játszóterét a díjazott szécsényi gyermekek

A Szécsényi Kőrösi Alapítvány jelenleg első nagyszabású projektjén dolgozik, ugyanis szeretnék a Mindszenty játszóteret felújítani. Ennek kapcsán meghirdették az Álmaim játszótere című rajzpályázatot óvodások és kisiskolások számára, amelynek ünnepélyes díjátadóját tartották meg minap a művelődési központnál.

Lászlók Judit

A verseny díjazottjai

Forrás: Beküldött fotó

Az eseményen Valkárné Kail Mónika, a Szécsényi Kőrösi Alapítvány kuratóriumi tagja bemutatta a szervezetüket és tevékenységüket. Mint mondta, az alapítványmár évekkel ezelőtt is tevékenykedett az egykori Kőrösi Csoma Sándor Gimnáziumért. Azonban tavaly átalakult a kuratórium tagsága és célul tűzték ki, hogy az önkéntes munkájukkal segítik egy élhetőbb, komfortosabb Szécsény megteremtését. 

– Az egyik nagy projektünk, ami már elkezdődött és célegyenesben van, az a Mindszenty játszótér felújítása. Ehhez kapcsolódóan hirdettük meg az Álmaim játszótere című rajzversenyt is – mondta Valkárné Kail Mónika. Hozzátette, sok ötletük van még, azonban szeretnék a lakosságot is bevonni az ötletelésbe, illetve a projektjeikbe. 

Ezt követően Balázs-Bardóczi Noémi, aki szintén az alapítvány kuratóriumi tagja vette át a szót. Hozzáfűzte, a gyerekek által beküldött rajzokat kihelyezték a művelődési központ ablakaiba. 

Őszintén ábrázolnak a gyermekek

A kiállítást Bakos Ferenc Madách-díjas képzőművész  beszédében hangsúlyozta: csodálatos alkotások születtek.  – A felnőttek által létrehozott alkotások a legtöbb esetben, kivéve a naiv művészetet, valamilyen tanult formákban és eszközökkel jelenítik meg a világot. Ebben nagyok sok mívesség, tudás és tapasztalat van. Azonban sok művész szeretne ezután visszatérni a gyermekkorukhoz, hogy olyan szabadon, felhőtlenül, valamint direkt módon tudjanak létrehozni alkotásokat, amit csak a gyermekek tudnak. A legfontosabb szó a művészetben az őszinteség – értékelte a pályaműveket Bakos Ferenc, aki ugyanakkor érdekesnek tartotta, hogy a rajzokra nem nagyon kerültek emberek, illetve állatok.

Díjazták a pályaműveket

A beérkezett pályaműveket három korcsoportban díjazták. A díjazottak a helyi vállalkozók, valamint szécsényi, vizslási és balassagyarmati lakosok felajánlásainak köszönhetően értékes ajándékokkal gazdagodhattak. 

Az óvodás korcsoportban első lett Balázs Nimród, a második helyen Veres Fanni, míg a harmadikon Maróthy Szófia végzett. Az 1-2.osztályos kategóriában az első Kiss Lara, a második Krizsanyik Sára, a harmadik Paluch Luca lett. A 3-4. osztályos korcsoportban az első helyet Szabó Lilien, a másodikat Kovács Kristóf, a harmadikat Béres Hanna érdemelte ki. Ezenkívül különdíjat vehetett át Demus Barnabás és Szép Annabell, míg a közönségdíjat Hódosi Tamara kapta. Minden pályázó gyermek oklevelet és egy kis karkötőt kapott ajándékba. A rajzpályázatból nyílt kiállítást egy hónapig tekinthetik meg az érdeklődők. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában