Biztonság

2023.06.20. 16:38

Megkezdődött a bűn- és baleset-megelőzést célul kitűző tarjáni tábor

Nógrád vármegyében az „Iskola Rendőre” program nyári tábora több éves hagyományra tekint vissza.

A Salgótarjáni Gyermektábor ad otthont a hagyományos és hasznos időtöltésnek

Forrás: Nool.hu

Fotó: police.hu

A közel tíz éve indított tábor a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága és a Salgótarjáni Rendőrkapitányság közös szervezésében kel életre minden nyár elején és egy héten keresztül biztosít közel harminc gyermek számára tartalmas és élménydús programokat - írja portálunknak eljuttatott közleményében a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság. A gyerekek által az idei évben is várva várt tábort napközis jelleggel a rendőr-főkapitányság bűn- és balesetmegelőzési szakemberei június 19-e és 26-a között, a Salgótarjáni Gyermektábor területén rendezik meg.

Az egy hetes programsorozat már az első napon kirándulással vette kezdetét, a táborozók látogatást tettek a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtérre, valamint a Nemzeti Közszolgálati Egyetemre. Ezt követően, a második napon került sor a tábor hivatalos megnyitójára, amelyen Zahorecz Sándor rendőr ezredes, rendőrségi tanácsos, a Nógrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság rendészeti helyettese, a megyei balesetmegelőzési bizottság elnöke, és Ponyi Béla rendőr ezredes, a Salgótarjáni Rendőrkapitányság vezetője köszöntötte a táborozó iskolásokat.

Megkezdődött a bűn- és baleset-megelőzést célul kitűző tarjáni tábor
Számos érdekes program várja az apróságokat a héten
Fotó: police.hu / Forrás: Nool.hu

A gyermekek az elmúlt évekhez hasonlóan idén is bepillantást nyerhetnek a rendőrség és a társszervek munkájába, és a biztonságos vakáció érdekében hasznos bűn- és balesetmegelőzési ismereteket szerezhetnek. A szervezők az idei évben is nagy hangsúlyt fektetnek az egészséges életmódra nevelésre, valamint a szabadidő hasznos eltöltésére is alternatívákat nyújtanak. A gyermekek a társszervekkel közösen szervezett kreatív foglalkozásokon és sportversenyeken, bemutatókon vehetnek részt a tábor egy hete alatt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában