Nyaralás

2023.06.01. 17:29

A nógrádiak többsége a külföldi nyaralást részesíti előnyben

Beköszöntött a nyár, ezzel együtt pedig vakációzni indulnak szűkebb hazánk lakói is, hogy kipihenjék az év fáradalmait.

Nagy Orsolya

Idén is számos közkedvelt úti cél közül válogathatnak a nógrádiak

Forrás: Nool

Fotó: Vendel Lajos

Idén is számos közkedvelt úti cél közül válogathatnak a nógrádiak, így például Görögország, Törökország, de Olaszország is szóba kerül.

Stec Magdolna salgótarjáni utazásszervező portálunknak elmondta: sokan választják az olcsóbb utakat, de akadnak természetesen kivételek is. A török riviéra és Fuerteventura, de Albánia is népszerű. Idén azonban kevésbé közkedvelt Bulgária és Tunézia.

Az utazásszervező arra is kitért, hogy az elmúlt évekhez viszonyítva sokkal többen keresik a körutakat is, amiket már az előző esztendőben le kell foglalni, mert annyira népszerűek. Ezek általában autóbuszos kiruccanások, de van néhány repülős is. Mivel azonban az igény mindig változik, így nem lehet pontosan tudni, hogy mely külföldi ország lesz még közkedvelt a nyár folyamán.

Az árakkal kapcsolatban Stec Magdolna kifejtette: Görögország sokat drágult, de a török riviéra olcsóbb lett. Egy három személyes albániai all inclusive nyaralás most például 370 ezer forint. Ez nagyon megéri, hiszen itthon ilyen ellátással, ennyiért senki nem talál szállást. Nem is igazán éri meg belföldön üdülni, mert nagyon megemelkedett mindennek az ára. Természetesen külföldön is növekedtek az árak, de most júniusra például nagyon sok akciós út van a ballagások és az érettségik miatt.

A buszos és a repülős utakat egyaránt kedvelik a kikapcsolódni vágyók

– Salgótarjánból is szoktunk indítani utakat, kedveskedve ezzel a lakosoknak, hogy ne kelljen Budapestre felutazniuk. Ősszel például Toszkánába indul út, de volt már buszos kirándulás szervezve Prágába és a Plitvicei-tavakhoz is. Ezeket mindet nagyon szeretik és általában hamar elfogynak a férőhelyek is, amik korlátozott számban vannak ugye a buszon – mondta Stec Magdolna, aki azt is elárulta, hogy most nagyon sokan választják a last minute utakat, hiszen azok olcsóbbak. Van, aki kifejezetten ezeket a nyaralásokat keresi.

A pásztói Mucsina Fanni portálunknak elmondta, hogy leginkább a külföldi utakat részesíti előnyben párjával.

– Bár a Balatont is nagyon szeretem, de olyannyira megemelkedett az ottani szállások ára, hogy már nem éri meg oda utazni, maximum csak egy-két napra. Idén éppen ezért Olaszországban nyaralunk, ami nagy kedvencem, de Máltát is nagyon szeretem – tette hozzá Mucsina Fanni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában