Történések

2023.06.01. 21:37

A nap legfontosabb salgótarjáni hírei egy helyen – 2023.06.01.

Csütörtökön is igyekeztünk, hogy beszámoljunk nektek a legfontosabb helyi hírekről, amelyeket most egyben is átpörgethettek.

Gubányi Patrik

Salgótarjánban csökken a szennyvízben az örökítőanyag koncentrációja

A Nemzeti Népegészségügyi Központ honlapján közzétett tájékoztatás szerint a szennyvíz SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja országos átlagot tekintve enyhe csökkenést mutat. A települések többségét stagnálás jellemzi – olvasható a hivatal honlapján. 

Májusban több mint húsz kutyát fogadtak örökbe a salgótarjáni állatmenhelyről

A május szerencsés hónap volt a salgótarjáni Mancs a Szívben Állatvédő Egyesület életében, hiszen 21 kutyát fogadtak örökbe tőlük – számolt be a Facebookon a szervezet. Mint írták, ezek a négylábúak nagyon rossz körülmények közül menekültek el. 

Először jártak a gyermekkönyvtárban a salgótarjáni kisdiákok

Egy csoportnyi új olvasót fogadott a minap a Balassi Bálint Könyvtár. Ahogy arról az intézmény is beszámolt a közösségi oldalán, a Gagarin Tagiskola 1.B osztályának kisdiákjai először jártak a Mikkamakka Gyermekkönyvtárban

Együtt mozogtak kicsik és nagyok a Kihívás Napján Salgótarjánban

Salgótarján idén is csatlakozott a Kihívás Napja elnevezésű országos programsorozathoz. Ebből az alkalomból a minap több lehetőséget is kínált a mozgásra a Salgótarjáni Rendezvény- és Médiaközpont Nonprofit Kft. Kiemelték: az esemény délelőttjén már több száz gyermek gyűlt össze a Fő téren, ahol egy közös bemelegítésen vettek részt Félegyházi Évával, legalább 15 percen át mozogtak együtt. Ezt követően játékos ügyességi vetélkedőn mérhették össze tudásukat a város óvodásai. Ezzel párhuzamosan a középiskolások kispályás labdarúgó tornán csaptak össze a Városi Sportcentrumban. Természetesen azonban a Városi Tanuszoda sem maradhatott ki a Kihívás Napi programokból, ott egész nap ajándékkal kedveskedtek mindazoknak, akik legalább 15 percen keresztül folyamatosan úsztak. Csoportos programként pedig gerinctornán és vízi aerobikon is lehetőségük volt részt venni a mozogni vágyóknak. 

Több évtizedes hagyományt folytattak Baglyasalján

A közelmúltban tartották Baglyasalján a nagy múltra visszatekintő pünkösdi hangversenyt, amely idén az Ave Maria elnevezést kapta. Évtizedes múltra tekint vissza az a koncert, amelyet a minap tartottak Baglyasalján pünkösd alkalmából. A hangverseny idén az Ave Maria elnevezést kapta – írják Salgótarján közösségi oldalán. Kiemelték: a rangos eseményt  a Baglyasalja Barátainak Köre mellett a Salgótarjáni Tájak Korok Múzeumok Klub Egyesület szervezte. 

Ha az elsők között szeretnél értesülni Nógrád megye legfontosabb híreiről, lájkold a Facebook-oldalunkat, ha pedig esténként egyben szeretnéd átfutni a nap híreit, iratkozz fel a Nool.hu hírlevelére!

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a nool.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában